Хиляди родолюбци почетоха паметта на загиналите патриоти, отдали живота си

...
Хиляди родолюбци почетоха паметта на загиналите патриоти, отдали живота си
Коментари Харесай

Хиляди родолюбци отдадоха чест на загиналите в Илинденско-Преображенското въстание

Хиляди родолюбци уважиха паметта на починалите патриоти, отдали живота си за идеята за освобождението на Македония нощес на Петрова равнища. Мъже, дами и деца от цяла България дойдоха в Странджа, на мястото, където е било взето решението за начало на Илинденско-Преображенското възстание, написа Флагман бг. Събитието, което е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, който, за разлика от предшественика си Росен Плевнелиев, дойде тържествено на Петрова равнища дружно със брачната половинка си Десислава. Сред формалните лица на патриотичното събитие с изключение на домакинът - кметът на Малко Търново Илиян Янчев, участваха депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Обединените патриоти, регионалният шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков, заместниците му Севдалина Турманова и Владимир Крумов, зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев, шефът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и представители на Военноморските сили и армията на България.






Старши комисар Калоян Калоянов също посети събора




Отляво надясно: Кметът на Малко Търново Илиян Янчев, президентът Румен Радев, брачната половинка му Десислава и регионалният шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков


Кметът на Малко Търново бе горделив, че с общи старания задачата по спасяването на монумента на Петрова равнища е сполучлива

В 20 ч. сливенският митрополит Иоаникий прочете заупокойна молитва в памет на починалите преображенци в храм-костеница „ Света Петка”, на която участваха президентът и кметът на Малко Търново, както и част от формалния ентураж.

Половин час по-късно Илиян Янчев и Румен Радев насочиха своите речи към събралото се болшинство и бяха посрещнати с бурни овации.

Вижте повече в нашето видео:


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР