Хиляди протестиращи излязоха по улиците в Германия, за да изразят

...
Хиляди протестиращи излязоха по улиците в Германия, за да изразят
Коментари Харесай

Улиците на Германия почерняха от хора, подкрепящи бежанците

Хиляди протестиращи излязоха по улиците в Германия, с цел да изразят взаимност с мигрантите, опитващи да прекосяват Средиземно море, и екипажите на избавителни плавателни съдове, предадоха локалните медии.

Сьорен Мойе, член на екипажа на кораба "Сий уоч-3 ", прикани немските градове да вземат участие повече в приема на избавените в морето бежанци.

„ Средиземно море в този момент е най-опасната граница в света”, сподели Мойе пред множеството, събрало се в северния немски град Олденбург.

Протести на организацията „ Зебрюке” ( "Морски мост ") имаше и в Берлин и Хамбург, където съгласно полицията в акцията са взели участие 3000 души.

Общо митинги е имало в стотина немски града с присъединяване на над 30 000 души, съобщи Франс прес, като се базира на уредниците. Според тях в Берлин са се събрали 8000 души, а в Хамбург - 4000.

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер прикани през днешния ден в писмо италианския си сътрудник Матео Салвини да отвори пристанищата.

„ Не можем да бъдем виновни за корабите със избавени хора, които седмици наред се носят из Средиземно море, тъй като не могат да намерят пристанище”, написа Зеехофер в писмото си и приканва за европейско решение.

„ Затова Ви приканвам да преразгледате позицията си на отвод от отваряне на италианските пристанища”, добави той.

Заради общата европейска отговорност „ и общите ни християнски ценности” не би трябвало да има никакво значение от коя организация са били избавени мигрантите в Средиземно море, от кое място е екипажът и под какъв байрак плава съответният транспортен съд, съобщи немският вътрешен министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР