Хиляди палестинци продължават да бягат от северната част на Газа

...
Хиляди палестинци продължават да бягат от северната част на Газа
Коментари Харесай

Нов прозорец за евакуация на юг в Газа обяви израелската армия

Хиляди палестинци не престават да бягат от северната част на Газа преди предстоящата.

В последната си актуализация за евакуация, представител на израелските отбранителни сили сподели, че цивилните, които към момента са в северната част на Газа, би трябвало да се придвижат на юг сред 10:00 и 13:00 часа локално време.

Посочва се един-единствен маршрут , минаващ от Бейт Ханун към Хан Юнис.

Едновременно с това представителят на израелската войска Джонатан Конрикус съобщи тази заран, че " Хамас " продължава интензивно да попречва жителите да изоставен северните елементи в посока юг . По думите му, екстремистката формация " безусловно не цени човешкия живот " и сподели фотография на два автомобила на " Хамас ", които блокират колона с коли на бежанци.

, при която има починали, в това число и деца. На този стадий няма информация, която може да бъде достоверна, кой тъкмо е атакувал колоната.

" Всички сме подготвени " от Нетаняху и армията стартира да стреля

Три часа след края на прозореца за евакуация

През последните дни израелската войска няколко пъти промени часовете и маршрутите за евакуация. Първият прозорец за 24 часа изтече през вчерашния ден и се появи очакване наземната интервенция да стартира тази нощ.

Повече от , заяви CNN на фона на упования старт на сухопътната интервенция на Израел в Газа. С удар от изтребители, пълководец на на едно от специфичните подразделения на Хамас - Нухба,извършило терористичната офанзива на пограничния кибуц Нирим .

Организация на обединените нации тази заран съобщи, че водата се е трансформирала във " въпрос на живот и гибел " за жителите на Газа. В палестинския анклав съвсем няма източници на питейна вода, инсталациите за обезсоляване не обезпечават уместно качество, а по-голямата част от водата за двумилионното население на линията се доставя от Израел - след нападението на " Хамас ".
 Израелската войска потегля на лов за водачи на Хамас
Израелската войска потегля на лов за водачи на Хамас

Това ще е една от главните цели при сухопътната интервенция в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР