Хиляди младежи се очаква да се присъединят към днешния пореден

...
Хиляди младежи се очаква да се присъединят към днешния пореден
Коментари Харесай

Белгийски младежи отново се събират на поход в защита на околната среда

Хиляди младежи се чака да се причислят към днешния следващ поход в Брюксел в отбрана на околната среда, оповестиха уредниците, представени от локални медии.
От началото на годината всяка седмица в Белгия младежи се събират с гледище политиците да плануват повече ограничения за опазването на природата.

Според тях до момента нищо значително не е сторено, макар че в Белгия държавното управление вкара голям брой промени.

В последната година белгийските управляващи постановиха ограничаване на придвижването на остарели дизелови коли в централните градски елементи и предложиха отпадането на служебните коли като средство за подучване на чиновниците. Сред останалите ограничения бяха предложенията за въвеждане на данък върху самолетното гориво, както и за ограничение на гражданските полети със остарели самолети.

Организаторите на днешния поход в Брюксел, разгласен като част от "световна стачка " в отбрана на околната среда, чакат към проявата да се причислят десетки хиляди съидейници. Те прецизират, че ще бъдат още веднъж на улицата през септември и че имат намерение да продължат походите всеки месец. Белгийските синдикати бяха призовани да се причислят към деянията, само че профсъюзните централи оставиха решението на организациите по места. Според младежите през днешния ден прояви на природозащитници са планувани в 1263 градове в 107 страни по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР