Хиляди камили ще бъдат избити в Южна Австралия от снайперисти

...
Хиляди камили ще бъдат избити в Южна Австралия от снайперисти
Коментари Харесай

Хиляди камили ще бъдат избити в Австралия заради пожарите

Хиляди камили ще бъдат избити в Южна Австралия от снайперисти от хеликоптери поради рисковата горещина и суша, съобщи ББС в сряда, когато стартира петдневната акция по изтребването на животните.

Тя е подхваната, откакто аборигенските общности оповестиха за породени вреди от стада камили, които се лутат по улиците на градовете в търсене на вода. Местните са обезпокоени за сигурността на децата си. Камилите също по този начин заплашват водните резервоари и храната на жителите на селищата в административния регион на туземците. Те постоянно съставляват опасност и за автомобилистите. В някои случаи трупове на мъртви животни замърсяват значими водоизточници и културни обекти, съобщи Франс прес.

Освен 10 хиляди диви камили, ще бъдат и избити и стада с диви коне.

Едногърбите камили са импортирани за пръв път в Австралия през 1840 година за улеснение на превоза на артикули. Близо 20 000 камили са купени от Индия за 60 години.

Заради удобните условия на живот и неналичието на застрашаващи ги хищници те се развъждат бързо и се трансформират в опасност за водоизточниците, локалната флора и фауна, а към този момент и за популацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР