Хиляди излязоха днес на демонстрации срещу президента Александър Лукашенко в

...
Хиляди излязоха днес на демонстрации срещу президента Александър Лукашенко в
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Беларус, над 300 са задържаните

Хиляди излязоха през днешния ден на демонстрации против президента Александър Лукашенко в Минск и в други беларуски градове, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на протестните прояви беларуската полиция задържа над триста души.

Демонстрантите пляскаха с ръце, скандираха "да живее Беларус " и развяваха червено-белите флагове на беларуската съпротива.

Президентът Александър Лукашенко, който е на власт от 26 години, твърди, че демонстрациите са спонсорирани от Запада и не желае да стартира договаряния с опозицията.

Въпреки полицейското принуждение, с което се сблъскват стачкуващите, и макар възбраните за осъществяване на демонстрации, протестните прояви се трансфораха в част от всекидневния живот на доста хора в Беларус, съобщи лидерката на беларуската съпротива Светлана Тихановска, която понастоящем е в заточение, съобщи ДПА.

"Така ще бъде до успеха ", сподели още Тихановска, която изрази възхищението си от смелостта на стачкуващите.

Масовите протестни акции в Беларус започнаха след президентските избори на 9 август, на които президентът Александър Лукашенко разгласи победа с над 80 % от гласовете на гласоподавателите, гарантираща му още един мандат във властта. Резултатите от изборите не бяха приети от беларуската съпротива.

Европейският съюз съобщи, че изборите в Беларус не са били свободни и почтени и отхвърли да признае Лукашенко за президент на някогашната руска република.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР