Хиляди хора се събраха в новозеландския град Крайстчърч, за да

...
Хиляди хора се събраха в новозеландския град Крайстчърч, за да
Коментари Харесай

Хиляди в Нова Зеландия почетоха паметта на жертвите от атентата в Крайстчърч

Хиляди хора се събраха в новозеландския град Крайстчърч, с цел да почетат паметта на жертвите, починали по време на атентата в двете джамии от 15 март, предава Би Би Си.

Церемонията почнала с маорска жалейна ария в наличието на новозеландската министър-председателка Джасинда Ардърн и австралийския ѝ сътрудник Скот Морисън.

Повече от 20 000 души участваха на събитието в градския парк Хаглей, на фона на строги ограничения за сигурност.

Обръщайки се към множеството, Ардърн показва, че Нова Зеландия има „ отговорност да бъде мястото, което желаеме да бъдем “.

" Ние не сме ваксинирани против вирусите на омразата и на страха на другите. Никога не сме били, само че ние можем да бъдем нацията, която открива лекарството ", споделя тя.

Министър-председателят разказва света като „ забит в циничен кръг на екстремизма “ и прибавя, че отговорът се крие в човечността на хората.

" Тази офанзива беше ориентирана против всички ни. Породен от омразата, този акт целеше да ни разедини и скара. Вместо това обаче, той ни сплоти в състраданието и обичта, която изпитваме едни към други, без значение къде сме родени ", съобщи кметицата на Крайстчърч Лиан Далзиел.

По време на церемонията всичките 50 имена на жертвите бяха прочетени от членове на мюсюлманската общественост в града. Жертвите за мъже, дами и деца, като най-малката е единствено на три години.

От Би Би Си напомнят, че към момента 22 души се възвръщат, в това число и сериозно ранено четиригодишно дете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР