Хиляди хора протестираха пак във Франция срещу плановете на президента

...
Хиляди хора протестираха пак във Франция срещу плановете на президента
Коментари Харесай

Пак протести във Франция срещу политиката на ваксинация срещу коронавирус

Хиляди хора стачкуваха отново във Франция против проектите на президента Еманюел Макрон да принуди здравни служащи да се имунизират и да се изисква COVID-сертификат за влизане в питейни заведения, заведения за хранене и кина, заяви Ройтерс, представена от БГНЕС.

Тази седмица Макрон разгласи огромни ограничения за битка с бързото повишаване на коронавирусните инфекции, които, съгласно протестиращите, нарушават свободата на избор на тези, които не желаят да се имунизират.
 В последна сметка - британците, идващи от Франция, ще стоят под карантина В последна сметка - британците, идващи от Франция, ще стоят под карантина
Пътниците, които се връщат в Англия от Франция, ще бъдат принудени да останат под карантина за една седмица, даже да са получи две дози...

Мерките към този момент изкараха несъгласните с тях по-рано тази седмица, принуждавайки полицията да употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите.

" Всеки е суверен на личното си тяло. По никакъв метод президентът на републиката няма правото да взема решение по отношение на персоналното ми здраве ", съобщи един от протестиращите в Париж, който се показа като Кристел.

Демонстрациите, които се организираха в огромни френски градове като Марсилия, Лион и Лил, както и в доста по-малки обитаеми места, включваха и протестиращи " жълти жилетки ", които се стремят да съживят антиправителственото придвижване, лимитирано от блокирането поради ковид.

Премиерът Жан Кастекс съобщи, че имунизацията, която към този момент не е наложителна за необятната общност, е единственият метод за битка с вируса.
 Протести във Франция против наложителното имунизиране против ковид Протести във Франция против наложителното имунизиране против ковид
Полицията в Париж употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите които излязоха по улиците на Франция, недоволни от въвеждане...

" Чувам нежеланието, което поражда, само че мисля, че непременно би трябвало да убедим всички наши сънародници да се имунизират - това е най-хубавият метод да се оправим с тази здравна рецесия ", сподели Кастекс.

Бързо разпространяващите се разновидности на вируса рискуват да подкопаят икономическото възобновяване, в случай че им бъде разрешено да излязат отвън надзор. Това принуждава някои държавни управления да премислят своите тактики за битка с COVID-19, тъкмо когато стартират летните отпуски.

По-рано през днешния ден от офиса на Кастекс обявиха, че Франция ще ускори рестриктивните мерки за неимунизирани пасажери от редица страни, с цел да се опълчи на подновяването на инфекциите от COVID-19, като в същото време ще отвори порти за тези, които са получили всичките си дози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР