Хиляди хора излязоха по улиците на Лондон, за да протестират

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Лондон, за да протестират
Коментари Харесай

Хиляди демонстрират по улиците на Лондон: Тръмп да си ходи

Хиляди хора излязоха по улиците на Лондон, с цел да стачкуват против първата публична аудиенция на Доналд Тръмп във Англия като държавен глава на Съединени американски щати, осведоми " Ройтерс ".

Повече от 64 000 хиляди оповестиха, че ще вземат участие в проява в Лондон против визитата. Очакват се митинги и в други огромни градове.

Демонстрантите носят лозунги като " Тръмп на бунището ", " Махни дребните си ръце от правата на дамите ", " Лъжец ", " Не на Тръмп, не на войната " и блъскат по кухненски съдове. Те скандират и " Доналд Тръмп би трябвало да си върви ".

По-рано деятели издигнаха във въздуха до Народното събрание шестметров балон, на който американският президент е показан като намусено бебе с пелини.

Англия се стреми към тесни връзки със Съединени американски щати, което е основен дирек от външната политика на страната. Премиерът Тереза Мей разчита на поддръжката на Тръмп след Брекзит.

Но някои британци възприемат Тръмп като недодялан, рисков и обезсърчителен водач, който се опълчва на полезностите им в редица сфери.

След идването си на Острова американският водач съобщи пред вестник " Сън ", че плануваните митинги против него в Лондон и други английски градове го карат да се усеща нежелателен и поради това заобикаля столицата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР