Хиляди домакинства са получили откази на молбите си да получат

...
Хиляди домакинства са получили откази на молбите си да получат
Коментари Харесай

Скандално! Отказаха на хиляди помощи за отопление. Имали 75 лв. на месец

Хиляди семейства са получили отводи на молбите си да получат от страната помощи за отопление.

Оказва се, че отхвърлените са доста, макар че от социалното министерство уверяваха, че се уголемява обсегът на хората, които ще получат енергийни помощи за отоплителния сезон, съобщи БНР.
-->
Две са причините за това - гарантираният най-малък месечен приход, който не е променян 14 години и даренията, които възрастните хора в края на живота си са създали на своите деца и други членове на фамилиите. 

Преди месец пенсионерка от Банско разгласи гладна стачка, но я приключи с обещанието, че в Народното събрание ще се търси незабавно решение на казуса.

Една от наредбите, произлизащи от Закона за общественото подкрепяне, е Наредба 07 от 2008 година за реда и изискванията за разпределяне на целева помощ за отопление. За 14 години тя е изменяна няколко пъти с оглед промяна в размера на пенсиите. Но едно нещо в нея не е променяно и това е обезпеченият месечен най-малък приход, който е в размер на... 75 лв.! Това е повода за хиляди отводи на енергийни помощи за тези, които имат потребност от тях, с цел да оцелеят. Под ударите на тази рестрикция попадат хиляди възрастни хора с минимална пенсия, които са си разрешили да дарят на децата си или на собствен брат, сестра, племенник дялове от парцели, за да спестят разправиите на поколенията след тях. Без да получат нито лев от това. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР