Хиляди добри българи дариха над 10 000 лева за подпомагане

...
Хиляди добри българи дариха над 10 000 лева за подпомагане
Коментари Харесай

Добри българи събраха над 10 000 лв. за протеза на подпаленото момиче от Цар Калоян

Хиляди положителни българи подариха над 10 000 лв. за подкрепяне на лекуването на 17-годишното момиче от Цар Калоян, което беше изнасилено и запалено от собствен братовчед, оповестиха от Българския Червен кръст в Разград.

На 16 ноември м.г. 25-годишният Ниязи Якуб нападнал в дома й 17-годишната си братовчедка и я изнасилил. След това я пребил, опитал се да отсече пръстите на едната й ръка, а най-после я запалил. Майката открива щерка си броени минути преди тя да загуби живота си в пламъците. Момичето бе превозено в русенска болница с огромен % изгаряния на тялото и увреждания на белия дроб. Наложи се и да бъде ампутирана едната й ръка със единодушието на родителите.

Акцията за набиране на средства в поддръжка на потърпевшата ученичка е почнала при започване на декември по самодейност на филантропичната организация в Разград и доброволците на младежката му конструкция в Цар Калоян. Фондонабирателната акция се реализира в партньорство със СУ " Христо Ботев " в Цар Калоян и Фериде Мехмедова, доброволец и зам.- ръководител на Съюза на хората с увреждания в градчето.

Голяма част от средствата са събрани в касички, сложени в магазини и други търговски обекти в двете общини. От филантропичната организация благодарят на всички донори за добротата и щедростта, както и на компаниите, които са дали опция на всеки искащ да подари.

Събраните средства към този момент са преведени по банковата сметка на момичето, което се нуждае от протеза.

Процесът на лекуването е нескончаем и тежък за нея и фамилията й. Набраната от благотворителната акция сума ще е от помощ за фамилията, допълват от червенокръстката организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР