Хиляди българи изпратиха в последния му път патриарх Неофит в

...
Хиляди българи изпратиха в последния му път патриарх Неофит в
Коментари Харесай

БСП се поклони пред патриарх Неофит

Хиляди българи изпратиха в последния му път патриарх Неофит в събота. Той бе заровен по негова воля до храма " Света " Неделя " в събота.
Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", показана от заместник-председателите Георги Свиленски и Иван Ченчев, народните представители Ирена Анастасова и Георги Гьоков, и евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова се поклониха пред тленните остатъци на патриарх Неофит в катедралата " Св. Александър Невски " по-рано денем. Те поставиха цветя и написаха обръщение в съболезнователната книга, изложена в Синодалната палата.
" Той ще остане в съзнанието на всички с делата, които вършеше, с изключителната му покорност и доброта и с неговото човеколюбието му. Имах достойнството в персонално качество да го познавам. Когато разговарях с него малко откакто беше определен като най-достоен за патриарх, в действителност се почувствах по някакъв метод допрян от някаква мощ и блажен. В един подобен ден той съумя да ни смири всички българи, което приказва каква заслуга е имал освен в духовния живот на България ", показа Иван Ченчев за Негово Светейшество.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР