Хиляда години - това е времето, което ще изтече преди

...
Хиляда години - това е времето, което ще изтече преди
Коментари Харесай

Най-рано след век в някои страни в Европа жените ще получават колкото мъжете

 Хиляда години - това е времето, което ще изтече преди дамите да печелят колкото мъжете във Франция, съгласно изследване, извършено от Европейската конфедерация на профсъюзите, оповестява " Евронюз “. Ситуацията е деликатна и в останалите страни от Европейския съюз, въпреки и с разлики, съобщи БГНЕС.

Ако заплатите продължат да се развиват при сегашните темпове. В Италия разликата ще се понижи през 2074 година, а в Германия даже по-късно, през 2121 година Други страни биха могли да го реализиран през това десетилетие. В Румъния това може да се случи през 2022 година, а в Белгия през 2028 година

В случая с Испания проучването пресмята, че ще е належащо да се изчака до 2046 година Мненията обаче са разграничени по отношение на това по какъв начин да се преодолее разликата в заплащането сред половете. За синдикатите е належащо законодателство.

" Необходим е обвързващ правилник, тъй че прозрачността на заплатите да е обвързване за работодателя. Не можем просто да седим и да чакаме да открием разликите инцидентно “, изяснява Естер Линч, общоприет секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите.

" И е значимо да се вземе поради казусът със секретността на заплатите в другите етапи. Например, когато кандидатствате за работа, е значимо да знаете какъв брой е заплатен индивидът, който е заемал длъжността до този миг и какъв брой получават другите ", добави тя.

От друга страна, работодателите удостоверяват, че значимото е да се промени манталитета. " Основният проблем, който би трябвало да бъде решен, е въпросът за половите стандарти и това е нещо, което стартира доста рано в нашите общества. Започва от детската градина, тъй като липсва нужната инфраструктура, която разрешава идентични благоприятни условия за работа на майките и бащите “, споделя Максим Черути от BusinessEurope. " Според нас законодателната интервенция на Европейски Съюз не е най-хубавият метод за справяне с казуса. "

Европейският парламент от своя страна се пробва да отблокира инструкция, която е замразена в Съвета от съвсем осем години и чиято цел е да подсигурява, че фирмите, регистрирани на фондовата борса, имат най-малко 40% дами в управлението си.

Въпреки че за някои евродепутати това не е приоритет. " Директивата по отношение на дамите в бордовете на шефовете е значима за смяна на усещането за наличието на дами на позиции за взимане на решения, само че визира група дами, които към този момент се употребяват с редица привилегии, изключително спрямо тези, които печелят ниски заплати ", споделя Кира Мари Петер-Хансен, датски евродепутат от групата на Зелените. Имаме потребност и от двете. Но с изключение на метода, има още дълъг път за превъзмогване на разликата в заплащането сред половете в Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР