Херцогът и херцогинята на Кеймбридж, които са на обиколка в

...
Херцогът и херцогинята на Кеймбридж, които са на обиколка в
Коментари Харесай

Протест посрещна принц Уилям и Кейт Мидълтън в Ямайка

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж, които са на обиколка в Карибския басейн, бяха упрекнати, че са се възползвали от „ кръвта, сълзите и потта “ на робите при идването им в Ямайка.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха посрещнати в Ямайка от протестиращи, които желаеха английската монархия да им изплати репарации за робството. През последните години политици в Ямайка приканват английската кралица да престане да бъде държавен глава на острова и да стане република.

Повече от 100 политици са подписали писмо, в което се споделя, че „ народът на Ямайка няма учредения да чества 70-тата годишнина от възкачването на кралицата на трона, тъй като под нейното управление и това на предшествениците ѝ е породена най-голямата покруса с човешките права в историята “.

Протестиращи се събраха пред Британския висш комисариат в столицата Кингстън, като малко момиченце издигна афиш с надпис: „ Кралете, кралиците, принцесите и принцовете са в приказките, не в Ямайка! “.

Антиколониалните усеща се ускоряват на доста места в Карибите след основаването на придвижването Black Lives Matter. Уилям и Кейт дойдоха в Ямайка от Белиз, където също имаше прояви на антимонархически усеща. Те ще останат в Ямайка до четвъртък, по-късно пътуват за Бахамските острови.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР