Хероинът. Снимка: Агенция Митници“ Голяма пратка хероин е била заловена на

...
Хероинът. Снимка: Агенция Митници“
Голяма пратка хероин е била заловена на
Коментари Харесай

Хероин за над 2 милиона лева заловиха на ГКПП „Капитан Андреево“

Хероинът. Снимка: Агенция „ Митници “

Голяма пратка хероин е била хваната на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, оповестиха от Агенция „ Митници “. 12 кг от опиата са били укрити в пожарогасители. Хероинът е на стойност  2 329 008 лв. .  

На 21 януари е дошъл влекач с полуремарке с непозната регистрация, пътуващ от Турция за Нидерландия . Превозното средство с лидер – турски жител , е селектирано за щателна митническа инспекция.

При сканиране с рентгенова инсталация са открити несъответствия в плътността на два пожарогасителя , намиращи се в пластмасови шкафове, прикачени към полурамеркето.

В хода на физическата инспекция навътре в пожарогасителите са открити полиетиленови пакети, съдържащи бежово прахообразно вещество , реагирало при полеви тест на хероин. Общото бруто тегло на арестувания опиат е 12.030 кг на стойност 2 329 008 лв. , оценен за потребностите на съдопроизводството.

 

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура–Хасково.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР