Хeринга и скумрия са двете най-здравословни риби, съобщи в интервю

...
Хeринга и скумрия са двете най-здравословни риби, съобщи в интервю
Коментари Харесай

Определиха коя е най-полезната и здравословна риба

Хeринга и скумрия са двете най-здравословни риби, заяви в изявление за РИА Новости диетологът Надежда Цапкина.

Тя изясни, че изборът пада точно върху тези две риби от северните морета, тъй като имат едно от най-важните свойства за индивида – те са скъп източник на елементарно смилаеми протеини, витамин D, омега-3 мастни киселини и антиоксиданти.
"Всичко това има удобен резултат върху имунната система. Освен това, колкото по-малка е рибата, толкоз по-малко отрови е натрупала. Токсините в огромни количества могат да бъдат нездравословни за тялото ни ", добавя докторът.

Какви промени ще настъпят в тялото, в случай че рибните ястия се вкарват в диетата постоянно? Лекари и диетолози от Съединените щати разкриха за резултатите от яденето на риба два пъти седмично. Според тях сходна диета има извънредно прелестен резултат върху организма.

Диетологът и създател на няколко книги за здравословно хранене Джаксън Блатнър ​​заяви, че рибата е доста потребна за мозъка заради високото си наличие на омега-3. Тези киселини оказват помощ в битката с измененията, свързани с възрастта, замърсяването на въздуха и други неподходящи фактори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР