Хепатоложката Алла Южнова каза, че за да поддържате черния дроб

...
Хепатоложката Алла Южнова каза, че за да поддържате черния дроб
Коментари Харесай

Това са храните, които вредят на черния дроб

Хепатоложката Алла Южнова сподели, че с цел да поддържате черния дроб в обикновено положение, модифицираните и пържени храни би трябвало да бъдат изключени от вашата диета.

Препоръките на специалистката са дадени от MedikForum. Южнова също по този начин посъветва да не се увличате по сладкиши и бисквитки, както и по газирани питиета и плодови сокове. Тя изясни, че изброените храни усилват количеството насъбрани мазнини в черния дроб.

Храните с високо наличие на сол също въздействат отрицателно на черния дроб, добавя тя: " Храните с високо наличие на сол усилват риска от неалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD) ", добави тя.

По-рано диетологът Лариса Фаерман описа по какъв начин вярно да се мият зеленчуците, с цел да се отърват от пестициди и восък. Според нея, в случай че купувате не органични, а елементарни зеленчуци и плодове, то те би трябвало да бъдат вярно обработени преди консумация. За задачата е задоволително да ги накиснете за 10-15 минути в топла вода с оцет или специфичен препарат за измиване на плодове и зеленчуци, предава 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР