Хелоуин отмина, но мъртвите никога не спят.Пъб в Нортхемптън непрекъснато

...
Хелоуин отмина, но мъртвите никога не спят.Пъб в Нортхемптън непрекъснато
Коментари Харесай

Страховитият призрачен пъб в Нортхемптън: Кикотещо момиче, гласове в тоалетните и тайнствен мъж в огледалото

Хелоуин отмина, само че мъртвите в никакъв случай не спят.

Пъб в Нортхемптън непрестанно притегля туристи, поради славата си, че е населяван от призраци.

Истории и митове за духовете непрекъснато се предават от уста на уста измежду посетителите, а най-малко пет призрака са непрекъснати жители на заведението, което има и стаи за спане за личния състав.

Кръчмата е издигната като страноприемница още при започване на 19-ти век, по времето на Крал Уилям IV, след това разрушена, само че реконструирана още веднъж през 30-те години на 20-ти век.

King Billy Rock Bar на улица Commercial Street в центъра на Нортхемптън е известно място за почитатели на рок музиката и колоездачи от целия Нортхемптъншир.
А от известно време и на търсачите на мощни чувства.
Част от историите бяха разказани от някогашния шеф на бара Саманта Лейкър, която приказва пред уеб страницата Northants Live.

29-годишната Саманта, в този момент част от личния състав на The Red Lion in Raunds, е работила в King Billy в продължение на няколко години. По нейни думи тя е имала няколко страховити и сввръхестествени прекарвания в бара, в това число звуци от трошене на чаши, крясъци на хора, заключени в мазето, и тайнствен мъж, дебнещ я от огледалото.

Всичко това, до момента в който е сама в заведението…

„ Един ден затварям, нямаше никого. Заключих и загасих на всички места. Тогава чух звук, като от счупена чаша. Впоследствие видях оставените си очила на бара потрошени. После мазето светна внезапно, а аз гобях загасила. Слязох долу, нямаше никого ”, споделя Саманта.

“Тогава разбрах от останалите чиновници – постоянно трябвало да оставям вратата на мазето отворена, с цел да съм уверема, че светлината не свети, защото и на тях им се е случвало. Имаше пожарна тревога, която също се включваше без никаква причина ”, добавя тя.

Впоследствие Саманта и другите чиновници се “запознават ” с призраците, които са най-честите “клиенти ” на кръчмата.
“Бил ” от мазето
Според Саманта и някои постоянни клиенти,  „ най-често срещаният “ фантом е „ Бил “.

За него се счита, че е Уилям Джордж, първият наемодател на King Billy, откогато пъбът е възобновен през 1936 година

Бил в никакъв случай не е имал шанса да ръководи бара защото той е умрял тъкмо преди подписването на договорите.

По думите й Бил „ обикаля към избата и бара “ и членът на личния състав, който отваря избата, би трябвало да каже „ Добро утро, Бил “, а тези, които я затварят в края на нощта, би трябвало да кажат „ Лека нощ, Бил ”.

„ Ако някой не направи това, нормално нещата ще се объркат  и стартират да се случват странни неща “, изясни Саманта.

“Случвало се е да падат чаши без никаква причина. Бирата да стартира да тече без да стопира. да спре подаването на газ. Затова всички казвахме “Добро утро и лека нощ ”. Тогава нямахме проблеми ”, твърди Лейкър.
Мъжът в огледалото
Друг постоянно срещан фантом е мъж, който се появява в огледалото зад бара.

„ Него сме го виждали всички. Мъж седи на бара и чака да бъде обслужен. Виждаме го в огледалото. Но когато се обръщаме, няма никого. Винаги носеше някаква странна шапка “, споделя Саманта.
Гласове в тоалетните
Преди King Billy да бъде реконструиран, през мястото на сегашните тоалетни на пъба, е имало алея, минаваща сред остарялата полуразрушена механа и пивоварната в съседство.

„ Клиенти са ни разказвали, че са чували колела от каруци в тоалетната и гласове “, изясни Саманта.

“Една от чистачките пък бе доста уплашена от преживелица с нея. Един ден сама почиствала мъжките тоалетни, когато е чула някой да й споделя „ извинете ме, може ли да мина “. Тя отстъпила и видяла, че няма никого. Беше пребледняла ”, добавя някогашната шефка.

“Случвало се е призраците даже да ми оказват помощ. Случвало се е да шетам аз самата женските тоалетни. Преди да си потегли, се сетих, че съм не запомнила да ги затворя. Върнах се – всички кабинки бяха затворени компактно “, разкрива Саманта.
Кикотещо се момиче
Според нея, първият етаж на кръчмата, където спи част от личния състав, е населяван от фантом на малко момиченце.

Служителите настояват, че тя тича нагоре-надолу по коридора, кикоти се непрестанно и чука по вратите на чиновниците.

“Беше много привързана към едната от барманките. Тя непрестанно сменяше спалнята си, само че без значение от това призрачното момиче постоянно я намираше, след което е чукала на вратата и се смеела. Но не е единствено тя. Много хора са чували чукането и кикотенето “, сподели Саманта.
Старата дама на последния етаж
На последния етаж на кръчмата пък живее “приятелския ” фантом на остаряла дама. Саманта твърди, че е чувала да си влачи краката по пода.

“Много от хората твърдяха, че дамата е влизала в стаята им и сядала до тях на леглото. На последния етаж имаше котка, която мъркаше умерено всякога, макар че нямаше никой към нея ”, споделя още Лейкър.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР