Хелоуин е традиционен американски празник, но неговото отбелязване отдавна напусна

...
Хелоуин е традиционен американски празник, но неговото отбелязване отдавна напусна
Коментари Харесай

Хелоуин: Как да оползотворим тиквените остатъци?

Хелоуин е обичаен американски празник, само че неговото отбелязване от дълго време напусна границите на страната и през днешния ден той се радва на огромна известност измежду народите по света. Наред с нашите обичаи и традиции Хелоуин се отбелязва уместно и в България.

При споменаването на Хелоуин човек не може да не направи асоциация с тиквата.

Този специфичен и сладостен зарзават е с доста изгоди за положителното ни здраве. Тиквата се поддава на разнообразни обработки, а по време на празника на 31 октомври с нея се приготвят прелестни украшения. За страдание доста постоянно останките от карвинг-операциите се изхвърлят, а те могат да бъдат употребявани в кухнята, с цел да се приготвят вкусни ястия с тиква.

Как да съхраним тиквените останки?

 Тиквените останки в кухнята

Тиквата е богат на бета-каротин, витамин B, витамин Е и аминокиселини, които вършат тази храна добър източник на антиоксиданти, субстанции с противовъзпалителни и диуретични свойства.

Ето по какъв начин да оползотворите тиквените останки след празника:

- Консервиране посредством заледяване: останалите части тиква от Хелоуин ще бъдат разполагаем за приложимост при първа възможност;

- Пюре от тиква: отлична съставна част за торти, само че също по този начин и за сервиране със сирене;

- Подгответе маска за лице с тиква: към тиквата прибавете кисело мляко и мед – ще получите една подхранваща и освежаваща маска, която можете да нанесете върху лицето си единствено за 15 минути;

- Тиквените семки: изпечете ги във фурна на 180°C. Те са извънредно потребни за вашето здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР