Хеликоптер от авиобаза Крумово извърши спешно транспортиране от Враца до

...
Хеликоптер от авиобаза Крумово извърши спешно транспортиране от Враца до
Коментари Харесай

За да спасят детето от Враца: Пилотите излетели на десетата минута от Крумово

Хеликоптер от авиобаза " Крумово " извърши незабавно превозване от Враца до " Пирогов " на простреляното дете. 

" След като адмирал Ефтимов ни сложи задачата да осъществим полет до Враца за евакуация на потърпевшо дете, на десетата минута към този момент бяхме в хеликоптера. Излетяхме незабавно, а полетът ни траеше към 50 минути ", описа в " Тази заран " майор Марин Тасков, един от водачите на хеликоптера " Кугър ". 

Психолог ще работи с 11-годишното, произвело изстрела

" Там бяхме подбрали площадка по предварителни данни. Преценихме, че площадката в самата болница е подобаваща. Кацнахме благодарение на нашия борден избавител, тъй като площадката беше с лимитирани размери ", изясни той.

Майор Тасков изясни, че не са съумели да кацнат в двора на " Пирогов ", а са избрали летище " Враждебна ", защото в болничното заведение няма подобаваща площадка без трудности. 

Дядото е извадил пневматична пушка, с цел да стреля по свраки. Оставил я на масата

" След предварителна информация, че детето ще бъде съпроводено от медицински екип от Враца и ще бъде с тяхно съоръжение, ние преценихме, че нашето не ни е належащо и го свалихме, с цел да бъде удобно ", добави капитан Георги Стаменов.

Спасителят на екипа Светослав Александров пък навигирал летателната машина. 

Огнестрелното оръжие е било в ръцете на 11-годишно момче

" При кацането помагах на командира на полета. Безопасно кацнахме. За кметовете и общините е належащо отделяне на такава площадка без трудности наоколо ", изясни той.

По думите на бордния техник Светослав Стоянов до летище " Враждебна " екипът е стигнал доста бързо. 

 Разследването за простреляното дете: Какви са версиите? Тази сутрин 3 мин. Разследването за простреляното дете: Какви са версиите?  Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай България 3 мин. Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай  Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО) България 2 мин. Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО)  Разследването за простреляното дете: Какви са версиите? Тази сутрин 3 мин. Разследването за простреляното дете: Какви са версиите?  Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай България 3 мин. Прокуратурата във Враца за простреляното дете: По-скоро се касае за безразсъден случай  Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО) България 2 мин. Дете е простреляно в главата, транспортират го от Враца в София (ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР