Световната №4 в женския тенис Елена Рибакина се класира за

...
Световната №4 в женския тенис Елена Рибакина се класира за
Коментари Харесай

Елена Рибакина отрази два мачбола и достигна до полуфиналите в Мадрид

Световната №4 в женския тенис Елена Рибакина се класира за полуфиналната фаза на шампионата от категория WTA 1000 в Мадрид, откакто завоюва напълно казахстанкия двубой против Юлия Путинцева.

Бившата шампионка от Уимбълдън имаше съществени усложнения против своята сънародничка, като даже ѝ се наложи да отразява два мачбола по пътя си към крайния триумф с 4:6, 7:6(4), 7:5.

Двубоят стартира оспорвано, като в началните минути и двете състезателки пропуснаха шансове да поведат с пробив задатък. Все отново първа това стори Путинцева, която осъществя брейк за преднина от 3:2 и до края на първия сет не изпусна самодейността, с цел да го затвори след 6:4.

Втората част предложи ранна замяна на пробиви, след което и двете тенисистки пропуснаха по още една опция да осъществят брейк, която за Рибакина беше и с цената на сетбол, преди да се стигне до тайбрек. В решителния гейм по-титулуваната от двете казахстанки взе контрола още в самото начало и след 7-4 точки в своя изгода изравни резултата в мача.

Последният трети сет обаче не се развиваше по усета на Елена, която позволи да изостане с пробив и 2:4, а при 3:5 в деветия гейм нейната съперничка стигна и до два мачбола. 24-годишната Рибакина обаче резервира самообладание и освен измъкна този гейм, а след това завоюва и идващите три, поставяйки точка на разногласието след 7:5 и близо три часа на корта.

Така Рибакина за пръв път в своята кариера доближи до полуфиналите в испанската столица, където тя чака победителката от последния четвъртфинал, в който една против друга се изправят настоящата шампионка в конкуренцията Арина Сабаленка и рускинята Мира Андреева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР