Силна градушка и бурен вятър нанесоха сериозни щети върху земеделската

...
Силна градушка и бурен вятър нанесоха сериозни щети върху земеделската
Коментари Харесай

След опустошителната градушка: Ще има ли нова ракетна площадка в Сливенско?

Силна градушка и плевел вятър нанесоха съществени вреди върху земеделската продукция в регионите на Сливен, Стара Загора и Чирпан.

Едно от съществено засегнатите обитаеми места е с. Баня в община Нова Загора. Там огледите на вредите не престават.

Природната буря е нанесла и съществени вреди и на къщите и колите на хората от селото, сподели кметът Радомир Велев.

 След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско Тази сутрин 2 мин. След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско  Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ) България 3 мин. Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ)  Невиждана стихия и градушка в Горна Оряховица: Какви са вредите? Тази сутрин 1 мин. Невиждана стихия и градушка в Горна Оряховица: Какви са вредите?  След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско Тази сутрин 2 мин. След градушките: Огромни вреди в Старозагорско и Сливенско  Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ) България 3 мин. Градушка с размера на орех и мощни стихии у нас (ВИДЕО И СНИМКИ)  Невиждана стихия и градушка в Горна Оряховица: Какви са вредите? Тази сутрин 1 мин. Невиждана стихия и градушка в Горна Оряховица: Какви са вредите?

Равносметката на земеделците е, че реколтата е изцяло унищожена. Те упорстват да бъде построена ракетна площадка за битка с градушките. Според тях това ще предотврати бъдещи бедствия.

В региона има четири площадки за противградни ракети. Село Баня се намира по средата на тези площадки. В деня на градушката от тях са изстреляни 240 ракети, само че това не е помогнало.

Снимка: Уикипедия

„ Облакът, от който падна тази градушка, беше извънредно мощен – движи се тъкмо един час. През април нормално нямаме такова мощно издигане на въздушните маси. Стрелял си сме извънредно интензивно “, изясни Даниела Мушкова от районна дирекция „ Борба с градушките “, област Сливен.

Тя посочи, че от дълго време има искане за създаване на площадка за противградни ракети наоколо до с. Баня – в с. Оризаре.

„ Сегашният министър на земеделието Георги Тахов е разпоредил да се стартира разбор и да се пресметна какъв запас е нужен, с цел да изградим такава площадка. С още една площадка мрежата ни ще се сгъсти в допълнение и ще може да отбрани зоната “, добави Мушкова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР