Хеликоптер Ми-8 на авиокомпания Алтай Авиа се разби при кацане

...
Хеликоптер Ми-8 на авиокомпания Алтай Авиа се разби при кацане
Коментари Харесай

Хеликоптер Ми-8 се разби в Алтай, четирима души са загинали

Хеликоптер Ми-8 на самолетна компания " Алтай Авиа " се разруши при кацане в село Тунгур в съветската Република Алтай . По последни данни са загинали четирима души. Спешните служби оповестяват пред ТАСС, че хеликоптерът се е блъснал в жиците на далекопровод, паднал е и се е запалил. Пожарът е сподавен. ТАСС обобщава главната информация за случилото се сега.

Обстоятелства на злополуката

Катастрофата е станала в село Тюнгур, Уст-Коксински регион, ситуирано на 43 км от връх Белуха. Според службите за незабавна помощ към 15:00 часа локално време (11:00 часа българско време) при кацане Ми-8 се е блъснал в далекопровод и е паднал . Разбилият се хеликоптер се е запалил, пожарът е сподавен. Съобщава се, че на земята няма потърпевши и опустошения . Две села, Тюнгур и Кучерла, са останали без ток заради щета на електропровода. Там живеят към 2 хиляди души. Авиационните служби оповестиха, че неточност на водача може да е причина за злополуката .

Загинали и ранени

На борда на Ми-8 е имало общо 16 души, най-вече туристи. По последни данни четирима души са починали, други девет са ранени , един не се е нуждаел от здравна помощ. Първоначално се съобщаваше за шестима починали, само че по-късно се оказа, че двама, които се смятаха за починали, преди този момент сами са напуснали мястото на злополуката.

Състоянието на четирима потърпевши се прави оценка като тежко, а на още четирима - като приблизително тежко.Един от членовете на екипажа е в тежко положение, другите двама са в приблизително тежко положение. По-рано беше обявено, че водачите на Ми-8 не са потърпевши. Предвижда се ранените да бъдат евакуирани в Барнаул с хеликоптер.

Това е първата злополука на Ми-8 в Русия от 16 декември 2022 година, когато хеликоптер от този вид се разруши при кацане в Улан-Уде . Тогава починаха трима души.

По отношение на броя на жертвите това е най-тежката повреда с Ми-8 от 12 август 2021 година, когато. В резултат на злополуката тогава починаха осем души, още осем се избавиха.
 Шестима починаха при злополука на хеликоптер в Непал
Шестима починаха при злополука на хеликоптер в Непал

Петима мексикански жители и непалски водач са били на борда, когато хеликоптерът е паднал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР