Хебър Пазарджик спечели Купата на България по волейбол при мъжете.

...
Хебър Пазарджик спечели Купата на България по волейбол при мъжете.
Коментари Харесай

Хебър отново спечели купата на България

Хебър Пазарджик завоюва Купата на България по волейбол при мъжете. Във финала отборът на Камило Плачи направи поврат за 3:2 над Дея Спорт. В обособените геймове резултатът беше 15:25, 21:25, 25:22, 25:19, 15:12. По този метод Хебър отбрани трофея си от предходната година. Купата е четвърта в историята на клуба от Пазарджик.

Двата отбора изиграха равносилен и завладяващ дуел. Дея Спорт поведе с 2:0 гейма с доста ефикасна игра в нахлуване и на обсада. После обаче домакините от Пазарджик, въодушевени от поддръжката на публиката в личната си зала, подвигнаха доста равнището си на игра във всички детайли.

Двубоят стартира мощно за гостите от Бургас, които поведоха с 6:1 точки след серия от сполучливи блокади. Авансът се усили до 10:2, по-късно резултатът стана 21:12. Дея Спорт нямаше проблеми до края и елементарно затвори гейма с 25:15.

Вторият гейм беше по-равностоен. Хебър поведе с 2:0, само че Дея Спорт обърна до 6:4. Играчите на Камило Плачи обаче още веднъж изравниха и двата отбора вървяха точка за точка до 18:18. Тогава гостите направиха серия от три следващи точки с помощта на Николай Учиков и Тодор Алексиев. Така Дея Спорт поведе с 21:18 и не изпусна задатъка си до края на гейма.

Синьо-жълтите поведеха с 5:2 в третия гейм, само че гостите обърнаха до 7:5 след мощна серия на Тодор Вълчев. Шампионите от Пазарджик поведоха с 18:16, по-късно отвориха разлика от пет точки за 22:17. Те завоюваха гейма с 25:22 и понижиха изоставането си.

В четвъртия гейм домакините покачиха успеваемостта на сервиса си и дръпнаха в точките. Те  водеха с 10:5 и затвориха гейма след 25:19. В тайбрека Хебър беше по-концентриран в основните моменти. И стигна до триумфа след 15:12.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР