Хебър (Пазарджик) надигра като гост Добруджа 07 (Добрич) с 3:2

...
Хебър (Пазарджик) надигра като гост Добруджа 07 (Добрич) с 3:2
Коментари Харесай

Хебър надигра като гост Добруджа с 3:2 за пета победа в първенството

Хебър (Пазарджик) надигра като посетител Добруджа 07 (Добрич) с 3:2 (26:28, 23:25, 25:22, 25:18, 15:10) в мач от седми кръг на Супер Волей лигата в зала „ Добротица “ в Добрич.

С това първенците записаха пета победа, като с една загуба и 14 точки заемат трета позиция във краткотрайното класиране. Тимът на Добруджа означи седма поредна загуба и е в дъното на подреждането.

Домакините бяха близо да поднесат огромната изненада в този кръг. Те поведоха на първенците с 2:0, имаха и преимущество в третата част, само че не съумяха да затворят мача в три гейма.

От своя страна пазарджиклии оцеляха в мъчно посещение и преодоляха сполучливо тежки обстановки. Селекционерът Камило Плачи извъртя целия състав в търсене на оптималния вид на игра.

След като губеха с 0:2, волейболистите на Хебър откриха сили за цялостен поврат. Те откриха ритъма си, а опитът си сподели думата. Промяната настъпи в третата част. Домакините диктуваха развоя до десета точка. След това пазарджиклии се отприщиха като направиха точкова серия и поведоха с 14:10. Това бе значим момен, който им даде подтик и убеденост. Предимството им се резервира и гостите завоюваха гейма, като се върнаха в мача.

Възходът им продължи в идващите елементи за цялостен поврат. Добричлии се пробваха да се върнат в тайбрека, само че бяха равностойни единствено до 7:7. След това първенците демонстрираха класата си и не им дадоха повече шансове, като изкозаха крайния триумф с 3:2 след повече от два часа игра.

Реализатор за успеха на Хебър бе Тодор Алексиев с 22 точки. Якопо Масари добави 17 точки за триумфа ( 2 аса, 1 блок).

За домакините от Добруджа Жулиен Георгиев приключи с 25 точки ( 2 аса, 1 блок).

В различен мач през днешния ден





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР