Хазартният бос Васил Божков няма да обжалва паричната си гаранция

...
Хазартният бос Васил Божков няма да обжалва паричната си гаранция
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Гръцки и италиански експерти ще проучват антиките на Божков

Хазартният необут Васил Божков няма да апелира паричната си гаранция от 130 000 лева, с която бе анулиран домашният му арест, научи Lupa.bg от хора от неговото обграждане.  

Засега наблюдаващият прокурор Ангел Кънев не е дал индикации, че ще стачкува решението на съда. Дори и да го направи, на втора инстанция няма да бъде върнат домашния арест, предвиждат пред медията ни адвокати.

Все още прокуратурата не е върнала антиките на предприемача, чиито запор бе вдигнат от административния съд. Става дума за 15 предмета, оценени през 2006 година на 20 млн. лева Върху тях преди 2 години е бил натрапен запор от Национална агенция за приходите с оправданието, че Божков дължи налози на страната, а тези скъпи предмети може да бъдат продадени и по този начин да се осуети събирането на отговорностите.



Според съда по този начин и не излиза наяве какви тъкмо отговорности търсят данъчните от Божков. В едно и също искане за налагане обезпечителни ограничения (т.е. запор) през 2020 година първо е записано, че той дължи налози като физическо лице, а по-късно се приказва за Данък добавена стойност. Въз основа на това искане на ревизионния екип е натрапен запорът от обществения реализатор.



През септември предходна година на Божков бе наложена гаранция от 1.5 млн. лв. по делото за културните полезности. Той не заплати тогава голямата сума, защото бе пуснат под домакински арест поради друго негово дело. Прокуратурата е дала обещание, че до 4-5 месеца ще има развиване  по делото за антиките. Очаква се за това време непознати специалисти да са създали оценка на артефактите. Родни изкуствоведи настояват обаче пред Lupa.bg, че за толкоз къс кратък период не могат да бъдат изследвани многочислените културни полезности. Възможно е единствено на някои от тях да се откри произхода и датировката. По информация на медията гръцки и италиански експерти ще се занимават с това. Едва когато приключат с антиките на Божков, прокуратурата ще опита да потвърди, че той е прал пари през тях.  

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР