Хазартът вече дава почти толкова пари за реклама, колкото банките

...
Хазартът вече дава почти толкова пари за реклама, колкото банките
Коментари Харесай

Хазартът вече е такъв рекламодател в България, какъвто са и банките

Хазартът към този момент дава съвсем толкоз пари за реклама, колкото банките и другите кредитни институции, а изпреварва доста мобилните оператори и автомобилните компании. Това твърди в. " Сега ", базирайки се на данни от профилираната организация " Медиа клуб ".
Ръстът на рекламните бюджети що се отнася до хазарта се дължи основно на " Националната лотария ", която за втора поредна година се обрисува като рекламодател №1 у нас. Лотарията е похарчила за телевизионна и печатна реклама към 13 милиона евро от началото на 2018 година, демонстрира статистиката на " Медиа клуб ". С тези разноски тя изпреварва с към 1 милион евро компании като Lidl и с много повече представители на хранително-вкусовата индустрия като Coca-Cola. През 2017 година " Националната лотария " даде за реклама към 23 милиона евро, отново по данни на " Медия клуб ".
В листата с рекламодателите от хазартния отрасъл участват още четири компании. Те дружно образуват бюджет от към 22 милиона евро за тази година дотук. За съпоставяне общите разноски на телекомуникационния бранш са към 18 милиона евро, а на търговците на коли - към 13 милиона.
Ако се съди по отчисленията за реклама, хазартният бизнес генерира по-голям бюджет и от промишлеността за продажби на битова химия - перилни препарати, препарати за съдове и така нататък Общият бюджет там е към 16 милиона евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР