Хавиер Милей спечели победата и бе избран за нов президент

...
Хавиер Милей спечели победата и бе избран за нов президент
Коментари Харесай

Може ли Аржентина да тръгне по стъпките на Ел Салвадор?

Хавиер Милей завоюва успеха и бе определен за нов президент на Аржентина, изпреварвайки със забележителна преднина противника си Серхио Маса.

Милей събра над 55% от преброените гласове, което съставлява почти 99% от общия брой. Този резултат от изборите бележи забележителна смяна в политическия пейзаж на Аржентина, като акцентира безапелационната съпротива на Милей против централната банка на страната.

Издигането на Милей до президентския пост е обвързвано с неговата открита рецензия на централната банка на Аржентина. Той гневно я укорява като инструмент, с който политиците експлоатират обществото посредством инфлационни налози, наричайки я “ “.

Според Милей централната банка подценява ползите на хората, което способства за икономическите провокации пред страната.

Що се отнася до решенията, той намерено поддържа като трансформираща мощ. Бъдещият президент го вижда като метод за връщане на паричния надзор на неговия “ ” – частния бранш. Милей възприема децентрализирания темперамент на Биткойн като бягство от централизираната хватка на обичайните финансови институции, в това число централната банка. Въпреки че не е предложил категорично Биткойн да стане законно платежно средство в Аржентина, той се застъпва за унищожаване на централната банка и изследва доларизацията, изключително в отговор на тревожната 142% инфлация, записана през октомври.

Прокарването на паралели сред позицията на Милей за Биткойн и историческия ход на Ел Салвадор да го разгласи за законно платежно средство подтиква към спекулации по отношение на евентуалното приемане на Биткойн от Аржентина на национално равнище. Ел Салвадор притегли вниманието през 2021 година, като задължи предприятията да одобряват флагманската криптовалута , стремейки се към финансово приобщаване и опция на стандартните банкови системи.

Интересно е, че макар признаването на Биткойн за законно платежно средство от страна на Ел Салвадор, Аржентина наподобява приема криптовалутата с по-бързи темпове. Сътрудникът на Ark Invest по изследователската активност Дейвид Пуел по-рано акцентира възходящата динамичност на приемане на Биткойн в стопански системи като Аржентина, Турция и Египет, където локалните валути са изправени пред неустойчивост.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР