Хасковските социалисти категорични: Всички заставаме зад Елена Йончева. Управлението кумгейт

...
Хасковските социалисти категорични: Всички заставаме зад Елена Йончева. Управлението кумгейт
Коментари Харесай

БСП в Хасково: Всички заставаме зад Елена Йончева, управлението кумгейт трябва да спре


Хасковските социалисти безапелационни: „ Всички заставаме зад Елена Йончева. Управлението кумгейт би трябвало да спре ”. Те й пожелават също да стигне до край при разнищването на случая със свадите към Делян Добрев. По мотив свадите с народен представител от ГЕРБ, националният представител от Българска социалистическа партия за България, определен от Хасково, Елена Йончева даде конференция, на която бяха и депутати от левицата, членове на ИБ на Българска социалистическа партия, общински и регионални управления и представители на левицата в локалната власт, оповестиха от Българска социалистическа партия.

„ Моделът Добрев има три детайла – безочливост, нарушение на закона и основаване на икономическа формация, стопански октопод. Повеждаме борба против модела Добрев, без значение в коя партия се случва. Даваме случая на комисията за спор на ползи ”, съобщи Йончева на конференцията. Тя изясни, че Делян Добрев е настоял неговия дрийм отбор да бъде назначен в община Хасково, в несъгласие на закона за държавния чиновник.

„ Секретарят на общината му е кума, тя е без административен опит и все пак е назначена там. Директорът на финансовата дирекция му е първа братовчедка и също не е работила в администрация, с цел да заема този пост ”, изясни Йончева и добави, че към този момент две години ръководят европейски средства, без да са назначени с конкурс.

„ Първата братовчедка на Делян Добрев е шеф на финансовата организация, а нейният брачен партньор е ръководител на Комисията по бюджет и финанси. Законът това не го не разрешава, само че явно тук има спор на ползи ”, изясни Йончева.

„ Не знаем дали моделът Добрев е моделът ГЕРБ. Но, съдейки по поддръжката, която Делян Добрев получава от организациите на ГЕРБ в страната, се основават подозрения, че може би моделът Добрев е модел на ГЕРБ ”, уточни Йончева. Тя сподели също, че в ГЕРБ членуват и честни хора и доста желае да разбере по какъв начин се усещат тези хора и какво мислят за този случай. „ Не мога да допускам, че хората поддържат една такава омерта ”, сподели тя.

Елена Йончева приказва и по тематиката за водата в Хасковско. Тя акцентира, че 6 месеца се кри от обществеността в Хасково, че водата има нараснали правила както на Уран, по този начин и на алфаактивност, което е открито както по новите, по този начин и по старите стандарти. „ Въпреки отпуснатите средства от Министерския съвет, общината е упълномощила на избрана компания да бъдат осъществени четири сондажа, само че те не могат да бъдат осъществени, тъй като Министерство на околната среда и водите не е направило нужните изследвания и не е определила санитарната зона, където компанията да може да работи ”, акцентира Йончева.

„ Хората са предизвестени, че водата не е годна за питейни и битови потребности, само че хората не престават да заплащат за питейна, макар че получават промишлена вода ”, сподели също тя.

„ Стана ясно, че на кмета в Хасково са му предложили едни хора. Самият Добрев сподели, че е упорствал тези хора да бъдат назначени. Това не е модел, който работи единствено в община Хасково, а в цялата страна “ Това съобщи Атанас Зафиров, член на ИБ на Българска социалистическа партия. Той акцентира, че за този партизански модел на ръководство на страната приказва персонално вицепремиерът Симеонов. „ Вчера излиза с позиция, в която пази Делян Добрев. Питаме: Валери Симеонов пази Добрев ли, Елена Йончева ли атакува или пази модела, против който говореше единствено преди 10 дни? “, сподели още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР