Хасково има нов спортен герой. Това е Михаел Ангелов -

...
Хасково има нов спортен герой. Това е Михаел Ангелов -
Коментари Харесай

Михаел е новият герой на Хасково

Хасково има нов състезателен воин. Това е Михаел Ангелов - четвъртокласник в ОУ “Иван Рилски ” и футболист на Семеен кодекс “Слънце ” с треньори Иво Конгалов и Николай Николов. Вчера геният впечатли цяла България, като получи приз за „ Висок състезателен дух ” по време на церемонията „ Спортен Икар ” на Фондация „ Български спорт ”. Вчера Мишо получи още една премия - от Община Хасково на церемонията за Спортист №1 на града за 2018 година. Михаел Ангелов получи специфична премия, плакет, дарове, грамота и 600 лв. в категорията “Силна воля ”. С детето на тържеството присъстваше и неговата майка Десислава Витанска, както и сестра му.

10-годишното момче от Хасково изправи на крайници митове на българския спорт на церемонията на Фондация „ Български спорт ”. Михаел Ангелов получи наградата измежду куп родни звезди в Националната художествена изложба “Двореца ”. Той беше награден за демонстрация на извънреден дух и воля, като заслужи бурните овации на олимпийски и международни първенци.

„ Почувствах се благополучен. Успокоих се, тъй като първоначално бях обезпокоен. Просто беше доста готино на сцената ”, прям бе малчуганът.

Михаел страда от вродено заболяване - артрогрипоза, което лимитира придвижването на ставите и може да докара до парализа в бъдеще. Въпреки тежката диагноза и претърпените 10 интервенции, той тренира футбол в състезателен клуб " Слънце " в Хасково и е образец за своите връстници.
„ Явно тъй като доста спортувам. Не се отхвърлям! И другите не би трябвало да се отхвърлят, а да следват фантазиите си ”, сподели момчета. А Михаел мечтае да стане добър... най-малко колкото обичания си Кристиано Роналдо и звездите от състава на Ювентус.
„ Моята фантазия е да ми се оправят краката, тъй като имам проблем с тях. И да стана доста добър футболист ”, споделя той.

Тази година момчето чупи два пъти ръката си и краткотрайно стопира с футбола по лекарско наставление, само че има вяра, че ще се завърне на терена.
„ Бих си поискал и ще ми бъде хубаво, в случай че отново ме поканите тук, в София. Пак да съм при вас и да ви видя ”, показа Мишо през спортните ни звезди.

“Благодарна съм на всички вас за номинацията на моето слънчице. Явно и при нас се случват хубави неща освен по Коледа. Няма по какъв начин да не отбележа, че това се дължи на неговите треньори Иво Конгалов и Николай Николов, които още от детската градина се занимават с Мишето и в този момент не престават да му гласоподават доверие и като възпитаник ”, съобщи майката на Михаел - Десислава Витанска.

”Изказвам възхищението си от реакцията на чиновниците на БФС в Хасково Ели Гьобеклиева, Васко Петев и на вас от “Хасковска Марица ”, които му дадохте рекомендацията. Емоцията е огромна, а това е едно огромно самопризнание за моя наследник. С образеца си Михаел желае да насърчи и здравите деца да са дейни като него и да обичат спорта ”, добави още Витанска.

Припомняме, че в края на предходната година различен наш съгражданин - Григор Димитров, стана притежател на “Спортен Икар ” за достижение на Фондация “Български спорт ”. Най-добрият български тенисист е отличен за триумфа във финалния шампионат на АТП в Лондон и рекордното трето място в международната класация, както и за купите през годината в Бризбейн, София и Синсинати.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР