Хърватският президент Зоран Миланович заплаши да наложи вето на присъединяването

...
Хърватският президент Зоран Миланович заплаши да наложи вето на присъединяването
Коментари Харесай

Хърватският президент заплаши да наложи вето на влизането на Финландия и Швеция в НАТО

Хърватският президент Зоран Миланович заплаши да наложи несъгласие на присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

Миналата седмица той към този момент направи сходно изказване, като назова вероятността за присъединение на Стокхолм и Хелзинки към алианса " рисково измамничество ".

" Кой споделя, че съм съветски сътрудник? Нямам нищо общо с Русия. Когато шефът на " Газпром " пристигна в Загреб, той не получи нищо от мен. Не се опасявам нито от руснаци, нито от украинци, елементарно се оправям със заканите ", сподели този път хърватският президент.

Журналистите още веднъж повдигнаха тематиката за присъединението на Финландия и Швеция към НАТО.

" Това е непредвиден въпрос, появи се като пролетен дъжд, никой не го очакваше. На срещата на върха на НАТО ще наложа несъгласие на поканата, в случай че тя бъде показана на това равнище ", сподели Миланович.

Той още веднъж настоя изборните закони в Босна и Херцеговина да бъдат изменени в интерес на босненските хървати и изиска хърватският парламент да не ратифицира влизането на Финландия и Швеция, до момента в който не бъдат решени проблемите на Балканите.

По-рано Миланович се спря на други нерешени въпроси в района - неприсъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона, отлагането на договарянията за присъединение към Европейски Съюз с Албания и Северна Македония и непризнаването на Косово, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР