Хърватският премиер Андрей Пленкович съобщи след среща със синдикатите, че

...
Хърватският премиер Андрей Пленкович съобщи след среща със синдикатите, че
Коментари Харесай

Основната заплата в Хърватия се увеличава с 4% от 1 май

Хърватският министър председател Андрей Пленкович заяви след среща със синдикатите, че главното възнаграждение на чиновниците в държавния бранш ще се усили с 4% от 1 май, а през есента ще има нов кръг от договаряния.
" Увеличихме сумата за постоянни медицински прегледи от 500 куни на 1200 куни. Постигнахме съглашение и за увеличение на транспортните разноски. Досега те възлизаха на 1 куна за километър и се разбрахме, че би трябвало да бъде 1,35 куни плюс коригиращ механизъм от 10%, в случай че цената на горивото се увеличи. По този метод дадохме опция на хората да получат съответстваща надбавка за превоз ", съобщи министър-председателят.
Гърция също подвига МРЗ от 1 май, с цел да компенсира покупателната дарба на семействата. Премиерът Кириакос Мицотакис изясни, че инфлацията удря ниските приходи и по тази причина заплатите ще се покачат с 50 евро до 713 евро на месец.
Консервативното държавно управление увеличи минималното заплащане с към 2% до 663 евро през януари, което значи, че с новото нарастване минималната работна заплата ще се увеличи с 9,7%.
ДУМА напомня, че немското държавно управление утвърди нарастване на минималната работна заплата на 12 евро на час - водещо предизборно заричане на социалдемократите на канцлера Олаф Шолц. " Много жители на нашата страна работят доста, само че печелят малко - това би трябвало да се промени ", написа Шолц в Туитър.
Според него това е един от най-важните закони, както и въпрос на почитание към хората.
Немската верига супермаркети " Алди " също ще увеличи МРЗ на чиновниците си от 12,50 до 14 евро на час от юни, съобщи ДПА. Решението ще обхване чиновници на компанията в цялата страна.
" Всичко нараства сега и несъмнено, чиновниците усещат това ", означи " Алди Зюд ".
" Лидл ", главният съперник на " Алди " сега заплаща на чиновниците си в Германия най-малко 12,50 евро на час.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР