Хърватският министър на публичната администрация Ловро Кушчевич подаде оставка след

...
Хърватският министър на публичната администрация Ловро Кушчевич подаде оставка след
Коментари Харесай

Хърватски министър подаде оставка заради съмнителни сделки

Хърватският министър на обществената администрация Ловро Кушчевич подаде оставка след информация в медиите за съмнителни покупко-продажби със земя и недвижими парцели, съобщи ТАСС, като се базира на хърватската национална тв. Премиерът Андрей Пленкович е приел оставката му.

Кушчевич отхвърли да е направил нарушавания. Според изявления обаче цената на неговите парцели на о. Брач се е нараснала на фона на покупко-продажби, включващи промени в градското обмисляне, до момента в който той бе отпред на една от общините на острова.  " Аз нося политическа отговорност, ясно ми е, че тази отрицателна визия в медиите е задължение за държавното управление. Но се гордея с работата си ", добави Кушчевич.

По-малкият сътрудник във водената от консерваторите коалиция - демократичната Хърватска национална партия, настоя за отдръпването му. Управляващата коалиция има нежно болшинство в Народното събрание и всеки спор сред консервативната Хърватска демократична общественост и либералите може да сложи в риск това болшинство.

Междувременно завчера Хърватия подаде публична молба за присъединение към Европейския валутен механизъм (ERM-2), ранен стадий по пътя към участие в еврото, прочут също по този начин и като " чакалня " за еврозоната. Председателят на Еврогрупата - португалският министър на финансите Марио Сентено, разгласи, че уговорките, препоръчани от Хърватия в формалното й писмо-молба, са били приветствани от финансовите министри на единния валутен блок по време на срещата на Еврогрупата в понеделник. Еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси разяснява, че ходът на Загреб е " избор на доверие за еврото ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР