Хърватия удържа равенството 0:0 срещу Белгия и се класира за

...
Хърватия удържа равенството 0:0 срещу Белгия и се класира за
Коментари Харесай

Хърватия удържа равенството срещу Белгия и се класира за осминафиналите

Хърватия удържа равенството 0:0 против Белгия и се класира за осминафиналите на футболния Мондиал 2022 в Катар за сметка на противника.

Световните вицешампиони не престават напред като втори в класирането в група " F " с актив от 5 точки, на 2 точки зад спечелилия в потока Мароко, който надделя Канада с 2:1 в другия мач от последния кръг в групата. " Червените дяволи " приключиха трети с 4 точки и напущат шампионата дружно с канадците, който завършват без актив.

Белгийският селекционер Роберто Мартинес направи три промени, като главната бе изваждането на Еден Азар от титулярния състав. Вместо него, Дрийс Мертенс заигра като " подправена деветка " на върха на офанзивата. Той имаше една от най-хубавите благоприятни условия за първата част след подаване на Кевин Де Бройне, само че стреля над гредата.

Хърватите пък получиха дузпа след нарушаване на Яник Караско против Андрей Крамарич, само че първичното решение на основния арбитър Антъни Тейлър бе анулирано след видеоповторение.

На почивката Мертенс бе сменен от Ромелу Лукаку и нападателят на Интер мигновено имаше опция да вкара. В 49-ата минута той завоюва висока топка и стреля с глава във вратата на хърватите, само че Доминик Ливакович отрази удара.

В идващите минути хърватите натикаха белгийците в личната им половина и на Тибо Куртоа му се наложи да избива поредни удари на Матео Ковачич, Марсело Брозович и Лука Модрич. По-чистото състояние обаче бе за Белгия в 62-та минута. Удар на Яник Караско бе отразен от Ливакович и Лукаку получи късмет да вкара на опразнената врата, само че уцели страничната греда.

Лукаку пропиля още две 100-процентови положения в последните минути. Нападателят на Белгия първо пропиля състояние от пет метра с удар в навън, след което не съумя да се разпише от още по-малка отдалеченост. Той получи пас по въздуха от Торган Азар, само че отигра топката с гърди и я изпрати в ръцете на Ливакович.

Така Белгия, бронзов медалист от Мондиал 2018 в Русия, се сбогува с Катар още в груповата фаза на Световното състезание.

Световно състезание по футбол, мач от група " F " сред Хърватия и Белгия:

Хърватия - Белгия - 0:0

 

стадион: " Ахмад бин Али ", Ал-Раян
основен арбитър: Антъни Тейлър (Англия)
жълти картони: Леандер Дендонкер (Белгия).

 

сформира:

 

Хърватия: Доминик Ливакович, Иван Перишич, Деян Ловрен, Матео Ковачич (90-Ловро Майер), Андрей Крамарич (64-Марио Пашалич), Лука Модрич, Марсело Брозович, марко Ливая (64-Бруно Петкович), Борна Соса, Йошко Гвардиол и Йосип Юранович.

 

Белгия: Тибо Куртоа, Тимъти Кастан, Ян Фертонген, Тоби Алдервайрелд, Тома Мюние (87-Еден Азар), Аксел Витсел, Яник Караско (72-Жереми Доку), Дрийс Мертенс (46-Ромелу Лукаку), Кевин Де Бройне, Леандро Тросар и Леандер Дендонкер (72-Юри Тилеманс).

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР