Хърватия ще премине към използването на еврото като основна валута

...
Хърватия ще премине към използването на еврото като основна валута
Коментари Харесай

Хърватия ни изпреварва с еврото. Приема го на 1 януари 2023

Хърватия ще премине към потреблението на еврото като съществена валута от 1 януари 2023 година Това заяви по време на конференцията " Хърватия като част от еврозоната " в Ровин, вицепремиерът на страната и министър на финансите Здравко Марич, представен от БГНЕС.

„ На 1 януари 2023 година ще преминем към еврото за една нощ. Двойното послание на финансови средства ще продължи две седмици, т.е. жителите ще могат да заплащат в куни и евро редом, а след тези две седмици - единствено в евро ", сподели Марич. В разстояние на една година ще има двойно ценообразуване. Миланович: 

Според министъра на финансите формалното оповестяване на присъединението на Хърватия към еврозоната се чака в средата на 2022 година За една година би трябвало да бъдат изтеглени от обращение съвсем 1,1 милиарда монети (куни и липа), както и 500 милиона банкноти (куни). Заедно с това държавното управление, министерствата и други съответни ведомства в страната, би трябвало да преразгледат и одобрят към 40 закона и 70 разнообразни свързани с тях наредби.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР