Хартиеното гласуване да бъде заменено с машинно на вота след

...
Хартиеното гласуване да бъде заменено с машинно на вота след
Коментари Харесай

Машинно гласуване – след местните избори през 2019 г.

Хартиеното гласоподаване да бъде сменено с машинно на вота след локалните избори през 2019 година, това взеха решение депутатите от Правната комисия към Народното събрание на изключително съвещание през днешния ден, оповестява „ Фокус”.

Предложеният текст планува още при европейския избор машинно гласоподаване да се организира в минимум 3000 изборни секции, а за общите избори за общински съветници и кметове през 2019 машинно гласоподаване да бъде осъществено в минимум 6000 изборни секции. Изключения ще вършат профилираните изборни секции – тези в чужбина, на кораби, в затвори и места за задържане и преносимите изборни секции.
Румен Радев: Случващото се с изборното законодателство е доста обезпокоително Според президента, ръководещите не крият изкушението си да реализират служебна победа посредством измененията в изборния кодекс
Депутатите разпореди на ЦИК да изготви пътна карта за въвеждане на електронното пробно отдалечено гласоподаване до края на март 2020 година
Снимка: БГНЕС
Правна комисия остави в този момент настоящия ред за обявяване на социологическите данни в деня на изборите. Между Двете четения на измененията в закона от ПГ на ГЕРБ предложиха да отпадне възбраната за издание на социологически данни в изборния ден. Предложението беше утвърдено на провелото се до късно през нощта съвещание на Правната комисия, само че през днешния ден тя утвърди връщането на в този момент настоящия ред за обявяване на социологическите данни.
От втория опит и със кавги: Парламентът стартира работа по Изборния кодекс Според левицата поправките в Изборният кодекс се вършат на „ мрачно ”
От „ Българска социалистическа партия за България “ възразиха против допускането за разглеждане на в този момент признатите от Правна комисия текстове от Изборния кодекс. „ Може ли да се прекъсна пленарно съвещание, да се хвърлят едни текстове и в този момент да се разискват отначало, без безусловно да сме осведомени с тях. Ние в този момент тук би трябвало да ги обсъждаме отначало “, сподели Филип Попов, секретар на ПГ на Българска социалистическа партия.

Парламентът удължи работното си време до гласуването на всички текстове от измененията в Изборния кодекс и предлагането на Българска социалистическа партия за промяна състава на ЦИК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР