Хартиената бюлетина се върна: българският парламент окончателно прие да се

...
Хартиената бюлетина се върна: българският парламент окончателно прие да се
Коментари Харесай

Окончателно: ГЕРБ, ДПС и БСП върнаха хартиената бюлетина


Хартиената бюлетина се върна: българският парламент дефинитивно одобри да се върне гласуването с хартиена бюлетина. ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия поддържаха анулацията на досегашното машинно гласоподаване.

Народното събрание

Парламентът одобри противоречивите промени за връщане на хартиената бюлетина. Предложението беше подкрепено от, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Така трите партии възродиха хартиената бюлетина и анулираха машинното гласоподаване. По този метод бе зачеркнат аргументът, с който се защитаваше връщането на хартиената бюлетина, а точно гласоподавателите да имат избор по какъв метод да гласоподават. Новата уредба е планувано да влезе в действие за локалните избори през 2023 година.

Ако има предварителни парламентарни избори, на тях ще се гласоподава смесено - с хартиена бюлетина и с машина. това значи, че в изборната секция гласоподавателят ще може по собствен избор да гласоподава с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласоподаване.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР