Харманли. Призовавам отговорните институции да решат проблема с урана във

...
Харманли. Призовавам отговорните институции да решат проблема с урана във
Коментари Харесай

Мария Киркова, кмет на Харманли: Призовавам отговорните институции да решат проблема с урана във водата генерално, а не да предприемат действия само за момента

Харманли. Призовавам виновните институции да решат казуса с урана във водата генерално, а не да подхващат дейности единствено за момента. Това сподели за Агенция „ Фокус “ кметът на Харманли Мария Киркова по отношение на откритите повишени равнища на уран във водата в няколко обитаеми места в региона.
„ Вчера след обяд получих наставление да бъдат известени жителите за казуса и това, което трябваше да бъде направено от Общината, е направено. Защото има места като детските кухни, където се готви - там сме занесли вода. Имахме среща с ВиК и кметовете на засегнатите обитаеми места – с изключение на град Харманли, това са и селата Бисер, Надежден и Остър камък. Ще упорствам пред всички виновни институции – ВиК, РЗИ, Басейнова дирекция, за решение на казуса, тъй като не може единствено все още да вземем някакви дейности, би трябвало да се реши генерално “, изясни Киркова.
Тя уточни, че рестриктивните мерки все още са водата да не се употребява за пиянство и за готвене. „ Искам да прикани жителите да съблюдават това наставление. Те ще бъдат навреме уведомявани за подхванатите дейности. Уверението от ВиК е, че ще има водоноски за питейна вода и чакаме те да дойдат “, сподели още Киркова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР