Харков, Украйна — Конгресът на САЩ избегна затварянето на федералното

...
Харков, Украйна — Конгресът на САЩ избегна затварянето на федералното
Коментари Харесай

Допълнителна американска помощ за Украйна остана в безизходица, тъй като Конгресът избягва спирането на правителството

Харков, Украйна — Конгресът на Съединени американски щати избегна затварянето на федералното държавно управление единствено откакто ръководителят на камарата на републиканците Кевин Маккарти отхвърли всякаква спомагателна помощ за Украйна от последния миг пакет за финансиране, отговаряйки на основно искане от някои членове на неговата партия.

Съединените щати са изпратили повече от 75 милиарда $ помощ на Украйна, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия през февруари 2022 година, а в раздраната от война нация в понеделник сутринта хората останаха с вярата, че американският тръбопроводът за помощ скоро ще възвърне двупартийната си поддръжка.

Украинското външно министерство призна " политическите полемики " във Вашингтон и съобщи, че " интензивно " работи за пробивно съглашение, с цел да подсигурява, че жизненоважната поддръжка освен ще продължи да идва, само че и ще се усилва, с цел да отговори на потребностите на усилената контраатака на Украйна.

Президентът Володимир Зеленски, почитайки починалите във войната на своята страна на нововъведения „ Ден на бранителите “ на 1 октомври, избегна всякакво споменаване на американската политика или милиардите долари финансиране за страната му, което в този момент е сложено на hold.

изиска спомагателни 24 милиарда $ за подсилване на защитата на Украйна с повече артилерия, бойни самолети и още танкове Abrams, първите от които дойдоха неотдавна.

В неделя, когато нацията означи своя Първият Ден на бранителите придвижването на Майдана в Киев или площада на независимостта спря за минута безмълвие, до момента в който украинците почитаха починалите си бойци.

Броят на жертвите във войната пораства всекидневно, до момента в който украинските сили не престават старателно напред с контранастъплението си.

Във Вашингтон господин Байдън прикани законодателите да върнат помощта на Съединени американски щати за Украйна в верния път, обещавайки недвусмислено, че „ ще го създадем “.

Украинското външно министерство назова американската поддръжка за отбраната на Киев против Русия непоколебима и двупартийна. След 45 дни, когато актуалният финансов пакет изтече и ще би трябвало да бъде признат нов бюджет на Съединени американски щати, ще стане ясно дали това са единствено пожелателни мисли.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР