Хари Драганов е един от най-известните ни оперни изпълнители на

...
Хари Драганов е един от най-известните ни оперни изпълнители на
Коментари Харесай

Потомък на Софроний Врачански: Най-важното за мен е да направя, каквото мога за България

Хари Драганов е един от най-известните ни оперни реализатори на Запад. Пял е на една сцена със международни имена, а в себе си носи кръвта на Софроний Врачански. След повече от 30 години живот в чужбина се завръща в България, с цел да възроди духовната музика.

„ Смятам това за продължение на своята кариера. Отново в България след толкоз години на открито е естественото продължение на това, което желая да върша. Никога публично не съм пял на българска сцена. Сега реализирам фантазията си да дойда в моята татковина, където е извънредно време да се чуе и види какво желая да дам на публиката ", сподели той.

Драганов изяснява, че българската аудитория постоянно му е липсвала, като се надява в този момент към този момент да навакса.

Освен всичко, той е потомък на Софроний Врачански. „ Аз го чувствам по-скоро като предопределение да продължа, доколкото умея, красивите, положителни, потребни и верни неща, които са правили моите предшественици. Това може да бъде несъмнено и като тежест. Аз обаче не го одобрявам по този начин, а като светлина и наслада да мога да продължа такава една традиция ", акцентира той.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР