Харесвате ли днешното крайно технологизирано време, в което говорим, че

...
Харесвате ли днешното крайно технологизирано време, в което говорим, че
Коментари Харесай

По пантофи под кандилото

" Харесвате ли днешното извънредно технологизирано време, в което приказваме, че изкуственият разсъдък ще измести индивида? Време, в което ще превземаме Марс и ще търсим други същества?... "

Този неочакван въпрос на Кристина Патрашкова отеква сред четирите стени на кабинета на Иван Гешев.

Богородица, Христос и двама мустакати възрожденци се споглеждат над огледалните ѝ очила и двата реда перли, до момента в който журналистката търси правилния въпрос на отговора " 42 ".

Обстановката подготвя към бездънен размисъл за живота, Вселената и всичко останало.

На педя над главата на Патрашкова гори запалено кандило, окачено със синджирчета на тавана. " Аз съм светлината на света ", се чете върху иконата зад тила ѝ.

По первазите в близост са подредени декоративни саби. Стара пушка е подпряна в ъгъла и дава обещание да гръмне в трето деяние.

Главната редакторка на в. " Филтър " (екс- " Уикенд ", екс- " Галерия " ) таман е завършила прегледа на трендинг-темите в TikTok за Гала, преди да потъне в меката мебел на терена на Гешев.

Интериорът на офиса е внезапно изключение от светския дух на Съдебната палата и припомня повече на православен антиквариат, в сравнение с работно помещение - само че явно има резултат върху посетителите.

До 30-ата минута от престоя под горящия фитил журналистката е съумяла да зададе трите най-важни въпроса от лексикона: Как се чувствате?, Какви са проекти Ви за бъдещето? и Имате ли пристрастия отвън правото, господин Гешев?

Конспектът за правосъдната власт така и така е привършен. И Патрашкова, и Народното събрание получават един и същи отговор на въпросите за напредъка по следствието за фотосите с чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов - в жанр " Не съм осведомен и не съм задължен да знам ".

Иван Гешев е удовлетворен, че е запорирал милиард и половина евро " на богати хора ". Исканията за оставката му към този момент не предизвикат нищо повече от лека скука. Стига му тая премия, че има " доста положителни професионални, в някаква степен персонални връзки с госпожа Кьовеши ", каквото и да значи това.

Готов да признае единствено една неточност - " непремереност на дейностите " при нахлуването в президентството през лятото на 2020 година, само че не и " незаконност ". Няма коментар по една детайлност от пейзажа: че и тримата разследвани по случая съумяха да осъдят Министерство на вътрешните работи за противозаконен арест, а прокуратурата изгуби две каузи на първа инстанция по тъжби за забавено следствие. Две години след показната акция въпросът още не е стигнал до правосъдна фаза, камо ли до присъда.

От оня миг публичното доверие в Иван Гешев потегли безалтернативно надолу, достигайки едноцифрени процентни стойности - в противоположна съразмерност на растящия брой икони, пушки, ножове, църковна утвар и портрети на войводи в кабинета му. И въпреки всичко няма мощ, която да отмести " инструмента на Господ " от правото дело, най-малко до момента в който не изтече 7-годишният му мандат.

Иначе от въпросите " На какво учите децата си ", " Каква е визията Ви за благополучие " и така нататък елементарно ще влезете в матрицата на Гешев. Ще научите, че основният прокурор отглежда йоркширски териер по едно и също време с кане корсо. Че се вижда постоянно с приятелите от учебно заведение, само че от две години не излиза по заведения. Че е колеблив във връзка с " технологизираното време ". И други размишления от висок публичен интерес.

Да, липсва фундаменталният въпрос на Валерия Велева " Усещате ли тежестта на кръста ", с цел да бъде приключен цикълът по пантофи. Но така и така времето изтича - а всички са удовлетворени.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР