Харесва ли ви да се виждате с приятелки? Е, сега

...
Харесва ли ви да се виждате с приятелки? Е, сега
Коментари Харесай

Учени: Срещите с приятелки два пъти седмично подобряват здравето

Харесва ли ви да се виждате с приятелки? Е, в този момент имате съвършеното опрощение да го вършиме по-често, пишат Новите родители. Ново проучване прави заключението, че здравето на дамите се усъвършенства, в случай че се срещат с приятелки най-малко два пъти седмично. Проучването е на експерти от Оксфорд, а водачът му - психологът Робин Дънбар, изрично твърди, че общото здраве и въодушевление на дамите се усъвършенства, когато се видят с приятелки и дружно " вършат неща ". 

Според изследването, описът с " нещата " включва: пиянство на бира, злословене и разискване на техните съпернички (перфектната тема). Правенето на тези " неща " карало дамите да се социализират, пийват и да се смеят дружно.

Здравословните резултати включвали по-бързо възобновяване от болести, по-силна имунна система, понижаване на тревогата и увеличение на великодушието, като всичко това карало дамите да се усещат по-добре.

Изследователите означават, че единствено 2 от 5 дами могат фактически да излязат с приятелките си един път седмично и даже по-рядко, в случай че имат семейство, за което да се грижат.

Според изследването, дамите поддържат връзка най-добре като вършат смешни мнения, майтапят се и приказват за неща, които ги карат да се смеят, само че и броят на участниците в диалога също има значение. Оптималната група за най-хубав резултат била от четири приятелки, тъй като повече хора означавало по-малка възможност на всички да са им занимателни едни и същи неща.

" Изследването демонстрира, че дамите в по-голяма степен от мъжете имат потребност да поддържат другарствата си, по този начин покачват равнищата си на окситоцин и серотонин ", споделя докторът по логика на психиката Алиша Ръби Баш. " Укрепването на тези връзки става още по-важно за нас с възрастта. Ставаме по-заети, имаме повече отговорности, а когато се виждаме с приятелки, можем да бъдем себе си без непотребни натоварвания ", споделя доктор Баш.

Виж още: Науката се произнесе: дамите, които пият вино с приятелки, живеят по-дълго

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР