Характерни за есенния сезон са инфекциите на горните дихателни пътища

...
Характерни за есенния сезон са инфекциите на горните дихателни пътища
Коментари Харесай

Пазете Се! Идва Вирусът Мичиган! Ето Как Да Се Спасим!

Характерни за есенния сезон са инфекциите на горните дихателни пътища преди идването на сезонния грип, който нормално стартира циркулацията си в края на ноември, началото на декември и добива епидемиологичен темперамент през декември или януари. В момента не приказваме за сезонния грип, а за инфекции на горните дихателни пътища, които се предизвикват основно от вируси. Това са постоянно срещаните възпаления на лигавицата на носа - по този начин наречената хрема, възпаления на гърлото, на горните дихателни пътища, на трахеята, кашлица. Между 10 и 30% от българите се разболяват от грип Въпреки че у нас към момента има яростни полемики за и срещу имунизациите, съветът ми е да се имунизираме, с цел да се защитим от грипните варианти и тази зима.

Това важи изключително за децата, възрастните, болните с хронични болести, бременните, както и дамите, които имат намерение да забременяват през идващите месеци, защото те са най-уязвими. Ваксината би трябвало да се постави най-късно до края на октомври, с цел да може организмът да построи антитела и да реагира на грипните вируси. Нямаме публичен имунитет против „ Мичиган ” Т.нар. свински грип, който преди години аргументи международна пандемия, продължава и до ден-днешен да заразява. Той обаче към този момент не е толкоз заплашителен, тъй като огромна част от хората са преболедували от него и имат построен някакъв имунитет. “Хонконг ” ни мъчеше и предходната зима, като 90% от болните страдаха от този вариант. Той стартира с температура, главоболие, болки и обща изнемощялост. Вирусът задържа хората по 3 - 4 дни на леглото.

Новият вариант “Мичиган ” е изолиран за първи път през 2015 година, което значи, че малко хора са се срещали с него, а в България съвсем никой, а и няма публичен имунитет против него. Положителното в тази ситуация обаче е, че вариантът “Мичиган ” не провокира такива затруднения като “Калифорния ”, само че въпреки всичко демонстрира опция за затруднения - най-вече пневмония. Засега за “Мичиган ” се знае доста малко - позната е картината в Австралия, където най-засегнатите възрастови групи са хората над 80 година и децата сред 5 и 11 г.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР