Хапваш и усещаш ароматната плънка - и светът става една

...
Хапваш и усещаш ароматната плънка - и светът става една
Коментари Харесай

Пликове с плънка

Хапваш и усещаш ароматната плънка - и светът става една концепция по-хубав

Необходими Продукти

● черен пипер - на усет
● сол - на усет
● чубрица - 2 щипки
● олио - 7 с.л
● грах - ½ ч.ч
● моркови - 1 бр.
● чушки - 1 бр.
● лук - 2 дребни глави
● праз - филиз от 10 см
● лютеница - 3 с.л.
● пилешки пържоли - 2 бр. от бяло месо
● свински пържоли - 1 бр.
● брашно - ½ с.л.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● масло - 1 с.л.
● олио - 1 ч.л.
● кори за баница - 3 турски
● масло - 3 с.л. за намазване
● кашкавал - 1 ч.ч.

Начин на подготвяне

Измиваме пържолките и ги режем на доста дребни парченца. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Слагаме на котлона олио към 7 с.л. и го сгорещяваме. В него слагаме месото и ги задушаваме. Трябва да си трансформират цвета само че не да ги изпържваме до тен.

Лука го обелваме, праза също и го нарязваме на фино само че не ситно, с цел да може да се усеща. Към месото, като стане готово, слагаме лука и праза и разбъркваме. Задушаваме.

Почистваме пипера, лука, праза. Добавяме нарязана на тънки късчета чушка и нарязан на кубчета морков. Добавяме лютеницата и объркваме. Разбъркваме постоянно. Овкусяваме със сол и черен пипер на усет. Поръсваме с чубрица. Слагаме капака от горната страна и задушаваме. Намаляваме котлона. Дърпаме плънката.

В малко тенджерка слагаме маслото и олио. Като се разтопи маслото и сгорещи прибавяме брашното да се позапържи. Променя цвета си брашното и наливаме на струйка прясното мляко. Намазваме тавичка с масло. Нужни са ни три части кори на сач. В случая съм употребила турски кори дребни, не от общоприетите кори /големи на сач/.

Делим плънката на три равни елементи, слагаме в парче кора от плънката и загръщаме всеки два противоположни края като плик. Нареждаме ги едно до друго в тавичката. Залива със соса. Отгоре настъргваме с кашкавал и печем до подготвеност на 200 градуса в загрята фурна.

Режем на три деликатно, с цел да може се резервира целостта и сервираме.Да ви е сладко! Размера на тавичката е 30/20 см. Единия плик го нарязах на късчета, с цел да се види по какъв начин наподобява вътре.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР