“Хаос и “апокалипсис така описаха Турция българските медици от ВМА,

...
“Хаос и “апокалипсис така описаха Турция българските медици от ВМА,
Коментари Харесай

Българските медици, помагали в Турция: В Хатай видяхме апокалипсис

“Хаос ” и “апокалипсис ” по този начин описаха Турция българските медици от ВМА, които довечера в 21.30 ч. кацнаха на летище „ София “, откакто в последната седмица помагаха на потърпевшите от опустошителното земетресение.

“В Турция царува един безпорядък. Кацайки на летището в град Адана установихме, че службите не бяха готови. Не знаеха, че ще дойдат избавителни екипи. В един миг нашият екип беше първият интернационален, който кацна там. Впоследствие започнаха да кацат непрекъснато самолети със спасители от най-различни страни и от цялата Турция ”, описа майор Цветан Станимиров за първите часове на терен.

“За страдание не успяхме да извадим живи хора от разрушените здания ”, сподели още той.

Стигайки в град Хатай, медиците ни са изумени от гледката. “Впоследвтив стигнахме в град Хатай, където видяхме един апокалипсис. Целият град беше погубен! ”, описа още майор Станимиров.

“Мъка, покруса, вяра в очите на хората ”, това ще запомни старшина Мария Борисова. “Невероятно е възприятието. Чакат да видят какво ще се случи с околните им. Имаше хора от всички елементи на Турция. Молят се и се надяват да видят техен непосредствен ”, добавя тя, предава Бтв.

Старшина Борисова споделя, че като жена и майка е изживяла събитията в Турция тежко. “Надявахме се да намерим някой, който е жив и на който да помогнем. Няма да не помни руините и телата на дами и деца ”, сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР