Хандбалната история ще бъде пренаписана тази вечер с откриването на

...
Хандбалната история ще бъде пренаписана тази вечер с откриването на
Коментари Харесай

Европейското по хандбал за мъже започва със световен рекорд

Хандбалната история ще бъде пренаписана довечера с откриването на 16-ото Европейско състезание за мъже. Домакин на проявата е Германия, а церемонията по откриването и първите два мача ще се състоят на „ Меркур Шпиел Арена “ в Дюселдорф. Стадионът, на който „ Фортуна “ (Дюселдорф) играе своите мачове, е трансфорат в най-голямата хандбална зала в света. Тревната завивка е отстранена, покривът на стадиона е затворен и са инсталирани спомагателни 9000 седящи места, с цел да може да се събере допустимо най-вече аудитория. Всички билети за откриването към този момент са продадени и на трибуните са очакват над 53 000 фенове, което ще бъде нов международен връх по посещаемост за хандбален дуел.

На събитието ще участват и президентът на БФ Хандбал Росен Добрев и генералният секретар Теодор Илиев, които са в Дюселдорф по покана на немската хандбална федерация. 

Напомняме, че през лятото България също ще бъде хазаин на Европейско състезание по хандбал. Варна приема шампионата на континента по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години, както и подготовка за Евро 2025 за мъже и дами.

EHF пък разгласява видео, което демонстрира трансформацията от футболен стадион в най-голямата хандбална зала в света.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР