Хандбалистките на Ангола победиха Словения с 33-24 в мач от

...
Хандбалистките на Ангола победиха Словения с 33-24 в мач от
Коментари Харесай

Дамският отбор на Ангола изненада Словения на Световното по хандбал

Хандбалистките на Ангола победиха Словения с 33-24 в мач от четвъртия ден на международното състезание, провеждащо се в Япония. Шампионките на Африка имаха две загуби до в този момент и с този триумф резервираха минимални шансове за класиране във втората фаза на конкуренцията.
 Варненско дерби на четвъртфиналите за хандбалната
Варненско дерби на четвъртфиналите за хандбалната " Купа на България "

Мачовете са на 14-и и 15-и декември

Те имаха цялостно предимство във втория за деня дуел, игран в зала " Акуа Дом " в Кумамото. Африканките дръпнаха през цялото време и словенките по този начин и не можаха да намерят отговор на скоростната и силова на съперничките си.

Резултатът е малко неочакван, тъй като Словения победи в събота един от любимците Холандия с 32-26. След това Ангола отстъпи пред холандките с 28-35.

Албертина Касома и Азенаиде Карлос означиха по 6 гола, а Изабел Гияло добави 5 попадения. Тяса Станко за словенките се отличи с 9 гола.

В първия дуел Холандия разгроми новобранеца Куба с 51-23 (22-11). Кубинките са единственият слаб тим в група " А " и срещите с тях служат за възстановяване на головата разлика. В събота те изгубиха от Норвегия с 17-47, а в неделя отстъпиха пред Сърбия с 27-46. Утре девойките от Карибите ще играят със Словения, а в петък с Ангола.

В последния мач за през днешния ден е огромното дерби на група " А " сред Норвегия и Сърбия, които имат по две победи до в този момент. Победителят от него ще се класира предварително за втората групова фаза.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР