Хамас освободи още две жени, държани в плен след нападението

...
Хамас освободи още две жени, държани в плен след нападението
Коментари Харесай

Хамас освободи още двама заложници

Хамас освободи още две дами, държани в плен след нападението против Израел на 7 октомври.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 657
Изминалото денонощие беше белязано от най-тежките обстрели против линията Газа от началото на войната. На прицел е инфруструктурата на Хамас, в това число мрежата от тунели. Само за ден са изумени 320 цели

Палестинските жертви от началото на израелските въздушни удари към този момент са над 5 хиляди, в това число 2 хиляди деца, разгласи Хамас. След нападенията на Хамас от 7 октомври израелските жертви са 1400. Израелски военни са осъществили " лимитирани сухопътни интервенции " в линията Газа за очистване на палестински бойци и търсене на заложници. В плен са 222 израелци.

Съединените щати са поискали от Израел да отсрочи широкомащабната си сухопътна интервенция, с цел да има повече време за договаряния по освобождението на заложниците, оповестяват американски медии.

В линията Газа има изострен дефицит на вода и гориво, употребявано и за електрогенератори. Вашингтон увери, че работи с Израел, Египет и Организация на обединените нации по резистентен механизъм за филантропични доставки в Ивицата, написа Българска национална телевизия.

Въпреки многочислените апели за филантропично помирение, Съединените щати показаха, че преустановяване на огъня ще обслужи задачите на Хамас. От Техеран външните министри на Иран, Русия и Турция приканиха за неотложно прекъсване на обстрелите против цивилни в Газа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР