Хамас и Израел изразиха в изявления готовността си да подновят

...
Хамас и Израел изразиха в изявления готовността си да подновят
Коментари Харесай

Сделка за примирие в Газа: Какво казаха Хамас, Израел и Катар?

Хамас и Израел показаха в изказвания готовността си да възобновят военните дейности, откакто се съгласиха на пауза в борбите с посредничеството на Катар.

Сделката включва освобождението на 150 палестински пандизчии, държани в израелски затвори, в подмяна на 50 души, държани в плен от Хамас в Газа, откогато въоръжената група, която ръководи анклава, нахлу в Южен Израел на 7 октомври.

Съгласно изискванията на договорката Израел ще спре всички военни дейности в Газа за четири дни и ще разреши стотици камиони, пренасящи филантропична и здравна помощ и гориво на територията.

Ето изказванията на враждуващите страни, както и на медиатора:

Катар

„ Държавата Катар афишира триумфа на нейните взаимни старания за ходатайство, подхванати с Арабска република Египет и Съединените американски щати сред Израел и Ислямското съпротивително придвижване (Хамас), което докара до съглашение за филантропична пауза. < /p>

Началният час на паузата ще бъде разгласен в границите на идващите 24 часа и ще продължи четири дни, като предстои на удължение.

Споразумението включва освобождението на 50 цивилни дами и деца като заложници, държани сега в линията Газа, в подмяна на освобождението на редица палестински дами и деца, арестувани в израелски затвори, броят на освободените ще бъде повишен на по-късни стадии за осъществяване на съглашението.

Хуманитарната пауза също ще разреши влизането на по-голям брой филантропични конвои и филантропична помощ, в това число гориво, предопределено за филантропични потребности.

Държавата Катар удостоверява своя ангажимент към продължаващите дипломатически старания за деескалация на напрежението, прекъсване на кръвопролитията и отбрана на цивилните.

В тази връзка страната Катар прави оценка напъните на Арабска република Египет и Съединените американски щати за реализиране на това съглашение. “

Хамас

„ Вдъхновени от нашата отговорност към нашия толерантен и съдбоносен палестински народ и неуморните ни старания да подкрепим твърдостта на нашия храбър народ в достойната Ивица Газа и да предоставим облекчение и да лекуваме раните им, както и в нашата работа за консолидиране на волята на нашата победоносна опозиция на 7 октомври в лицето на ционисткия зложелател.

 INTERACTIVE - Израел Хамас условия на договорката conditions-1700641805

След комплицирани и сложни договаряния в продължение на доста дни, ние разгласяваме, благодарение на Всемогъщия Бог, че постигнахме съглашение за филантропично помирение (временна пауза в боевете) за четири дни, посредством упоритите и оценени старания на Катар и Египет, съгласно който [ще има]:

– Пауза в боевете от двете страни, преустановяване на всички военни дейности от страна на окупационната войска във всички региони на Ивицата Газа и преустановяване на придвижването на нейните военни транспортни средства, проникващи в Ивицата Газа.

– Допускане на стотици камиони с филантропична, филантропична, здравна помощ и помощ с гориво във всички региони на линията Газа, без изключение, на север и на юг.

– Освобождаването на 50 дами и деца на възраст под 19 години от окупационните пандизчии, в подмяна на освобождението на 150 дами и деца на възраст под 19 години от нашите хора от окупационните затвори, всички съгласно дължината от тяхното отнемане от независимост.

– Спиране на въздушния трафик на юг за четири дни.

– Спиране на въздушния трафик на север за шест часа дневно, от 10 сутринта до 16 часа.

– По време на паузата на боевете окупацията се ангажира да не атакува или арестува никого във всички региони на линията Газа.

– Осигуряване на независимост на придвижване на хора (от север на юг) по пътя Салах ал-Дин.

– Условията на това съглашение са дефинирани в сходство с визията на съпротивата и нейните правила, които имат за цел да служат на нашия народ и да укрепят неговата резистентност пред лицето на експанзията, като постоянно се вземат поради техните жертви, премеждия и безпокойства и организира тези договаряния от позиция на непреклонност и мощ на терена, макар опитите на окупацията да удължи и отсрочи договарянията.

– Докато разгласяваме настъпването на пауза на бойното съглашение, ние удостоверяваме, че ръцете ни ще останат на спусъка и нашите победоносни бригади ще останат нащрек, с цел да пазят нашия народ и да победят окупацията и нейната експанзия.

– Обещаваме на нашия народ, че ще останем лоялни към тяхната кръв, техните жертви, тяхното самообладание, тяхната неотстъпчивост и техните желания за избавление и независимост, възобновяване на правата и основаването на самостоятелна палестинска страна с Ерусалим като неговата столица, в случай че Бог пожелае. “

Израел

„ Правителството на Израел е задължено да върне вкъщи всички заложници.

Тази вечер държавното управление утвърди схемата на първия стадий от постигането на тази цел, съгласно която минимум 50 заложници - дами и деца - ще бъдат освободени за четири дни, през които ще бъде арестувана пауза в боевете.

Освобождаването на всеки спомагателни 10 заложници ще докара до един спомагателен ден в паузата.

Правителството на Израел, [израелската армия] и службите за сигурност ще продължат войната, с цел да върнат вкъщи всички заложници, да завършат елиминирането на Хамас и да подсигуряват, че няма да има нова опасност за страната Израел от Газа. “

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР