Насилието, отприщено от държавата Израел и бойците на Хамас, е

...
Насилието, отприщено от държавата Израел и бойците на Хамас, е
Коментари Харесай

„Тероризъм“: Конфликтът Израел-Хамас е „отвъд войната“, казва папа Франциск

Насилието, отприщено от страната Израел и бойците на Хамас, е надхвърлило войната, с цел да се трансформира в „ тероризъм “, съобщи папа Франциск. < /p>

Говорейки в неподписани забележки на общата си визита в сряда на площад Свети Петър, главата на католическата черква сподели, че е чул непосредствено по какъв начин „ и двете страни страдат “ по време на срещи с израелските родственици на пленници, държани от Хамас, и с палестинци, които имат семейство в Газа.

„ Ето какво вършат войните. Но тук отидохме оттатък войните. Това не е война. Това е тероризъм “, сподели той.

Той помоли за молебствия и двете страни „ да не вървят напред със пристрастености, които в последна сметка убиват всички “.

Срещите на папата и неговите мнения пристигнаха часове откакто Израел и Хамас се споразумяха за четиридневно помирение с посредничеството на Катар.

Двете страни се съгласиха да освободят 50 дами и деца, държани в плен в Газа, в подмяна на 150 палестински дами и деца, държани в израелски арест.

 INTERACTIVE - Израел Хамас условия на договорката conditions-1700641805

Споразумението включва и обезверено нужна филантропична помощ за хората в Газа след седмици на безмилостни израелски офанзиви, които убиха повече от 14 100 души, в това число 5600 деца, и принудиха към 1,7 милиона да изоставен домовете си.

Около 1200 души бяха убити при офанзивата на Хамас против Израел.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР